Dol als ik ben op ovenwentelteefjes besloot ik onlangs om ook eens een hartige variant daarvan te maken. Met kaas in plaats van suiker en groente in plaats van fruit. En die hartige wentelteefjes met courgette bleken Nog lekkerder dan gehoopt!
Niet alleen zijn ze verrukkelijk, ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. En aangezien je maar weinig tijd echt actief bezig bent met koken, vind ik ze perfect voor drukke dagen en ons actieve gezinsleven.
Hartige ovenwentelteefjes
Kies als je de kans krijgt voor stevige courgettes, desembrood en zelf geraspte gruyère, want alles staat of valt met de kwaliteit van de ingrediënten in dit recept!
Hoeveel brood en courgette je precies gebruikt, hangt natuurlijk helemaal af van wat voor brood je neemt en hoe groot je courgettes zijn. Neem als vuistregel 3/4 baguette en 2 middelgrote courgettes, dan zit je sowieso goed.
Zo maak je hartige wentelteefjes met courgette uit de oven voor 2 personen:
- Kooktijd: 45 minuten
- 2 middelgrote courgettes
- 1/2 tl fijn zeezout
- 125 gruyère
- 2 eieren
- 200 ml melk
- ca. 150 gr uitgedroogde baguette of ander stevig (zuurdesem)brood
Zo maak je het
Rasp de courgettes met een grove rasp. Meng het zout door de courgette en stort het geheel in een zeef of vergiet. Laat het geheel zo een kwartier uitlekken.
Rasp ondertussen de kaas. Klop vervolgens de eieren en de melk met 100 gr van de kaas los met en flinke snuf versgemalen zwarte peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in sneetjes.
Doe het eiermengsel met de courgette in een mengkom en schep goed om. Giet vervolgens 2/3 van het courgettemengsel in een ovenschaal. Schik hier de sneetjes brood in en schenk de rest van het courgettemengsel er overeen.
Bestrooi met de rest van de kaas en bak de hartige wentelteefjes in ca. 25 minute goudbruin en gaar.
Michelle De De Jonge zegt
Heel lekker, ik heb nog wat prei en paprika erdoor gedaan. Bovenop parmezaanse kaas. Heerlijk
Emma van der Deijl zegt
Klinkt als een heerlijke combinatie!