Ovenpasta met spinazie en ei

Ovenpasta met spinazie en ei

Een verrassende pasta uit de oven: met spinazie en ei. Doordat er ook kaas in gaat, wordt de spinazie heerlijk romig en rijk van smaak.

Eigenlijk wilde ik dit recept pasta alla Fiorentina noemen, omdat ik dacht dat alla Fiorentina (zoals in Florence) altijd met spinazie en ei betekent. Dat bleek alleen niet te kloppen, het gaat er voor die titel maar om dat er spinazie in zit.

Ovenpasta met spinazie en ei

Dat leek me nét wat te verwarrend, dus noem ik het beestje gewoon bij de naam: ovenpasta met spinazie en ei. Die laatste twee zijn altíjd lekker samen, en vrijwel alle pasta wordt nog lekkerder in de oven. Die gegevens gecombineerd zorgden samen voor deze waanzinnig lekkere ovenpasta!

Pasta met spinazie

De Parmezaanse kaas zorgt voor het effect van cacio e pepe. De saus smelt samen met het vocht van de spinazie tot een romige, rijke saus. Samen met de olijfolie zorgt dit er bovendien voor dat de spinazie niet meer piept tussen je tanden. Wat citroen en peper maken deze ovenpasta helemaal af.

Als je verse spinazie gebruikt, zorg dan dat die écht heel goed gewassen is, want niets is zo zonde als zand in je romige pasta. Je kunt voor dit recept ook prima spinazieblokjes uit de diepvries gebruiken. Let dan wel op dat je geen spinazie à la crème gebruikt!! Het lekkerst is de grof gesneden variant.

Ovenpasta met spinazie en ei

Zo maak je ovenpasta met spinazie en ei voor 2 personen:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 400 gr (diepvries)spinazie, gewassen
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr korte pasta
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • kneepje citroensap
  • veel versgemalen zwarte peper
  • 2 eieren

Zo maak je het

Hak of scheur de spinazie grof. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze uitlekken als hij klaar is. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Verhit terwijl de pasta kookt een el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Laat de knoflook hierin fruiten tot hij net begint te kleuren. Voeg dan de spinazie en 1/4 tl zout toe en draai het vuur hoog.

Pasta met spinazie en ei

Laat de spinazie slinken terwijl je hem af en toe omschept. Rasp ondertussen de kaas en wacht rustig tot de spinazie geslonken is en er nog een beetje vocht van de spinazie over is. Draai dan het vuur laag en voeg 2/3e van de kaas, de rest van de olijfolie, het citroensap en flink wat peper toe.

Roer goed om tot je een romige saus krijgt. Proef en maak zonodig op smaak met meer zout, peper of citroensap. Zet dan het vuur uit. Doe de pasta bij de spinazie in de pan en schep om tot alles goed gemengd is.

Ovenpasta met ei

Stort dan de pasta met de spinazie in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Strooi de overgebleven kaas er overheen. Maak dan 2 kuiltjes in de pasta en breek in elk kuiltje een ei.

Zet de pasta dan in de oven en bak het geheel tot de eieren beginnen te stollen. Dit duurde bij mij ongeveer 15 minuten.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.3 / 5. Aantal: 18

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt