TikTok ovenpasta - orzo

TikTok ovenpasta – maar dan beter

Pasta die je zonder koken met saus en al in de oven doet. Dit is mijn versie van de bekende TikTok ovenpasta. Véél lekkerder. En sneller!

Of je nu TikTok hebt of niet, je bent er ongetwijfeld mee doodgegooid: spaghetti die je ongekookt met saus en al in de oven doet. Mijn versie is alleen veel beter dan de ovenpasta van TikTok. Hij is namelijk én sneller, én makkelijker én lekkerder.

TikTok ovenpasta - orzo

Beter dan TikTok pasta

Maar eerlijk is eerlijk: dit soort recepten zijn natuurlijk ideaal. Zeker nu de scholen weer (gaan) beginnen en makkelijke, snelle recepten nog harder nodig zijn dan anders! In plaats van spaghetti gebruik ik orzo (ookwel riso – hoe dan ook minipasta) voor dit gerecht. Die is sneller gaar.

Snelle ovenpasta met tomatensaus

De saus voor de ovenpasta maak je zelf. Geen zorgen: dat kost je 5 minuten met een blender of keukenmachine. Tomaten, paprika, ui, knoflook en wat smaakmakers en hup, de oven in.

Na een kwartier bedek je de pasta dan met kaas, en dan is het een kwestie van wachten. Of nou ja, andere dingen doen. Een salade voor ernaast maken bijvoorbeeld.

Overigens is dit recept genoeg voor 3-4 eters. Natuurlijk kun je ook de helft maken, maar de ervaring leert dat als er over is, dat zelfs op kamertemperatuur heerlijk is. Restjes zijn dus een prima lunch de volgende dag!

Ovenpasta van TikTok?

Enne, ik heb nog een geheimpje voor je. Op deze manier je ovenpasta maken was al vér voor TikTok bestond een bekende hack onder (Amerikaanse) foodbloggers. En ja, hiermee bewijs ik dat ik een fossiel onder de foodbloggers ben, dat besef ik.

Zo maak je TikTok ovenpasta voor 2 personen:

 • Kooktijd: 40 minuten
 • 400 gr tomaat blik
 • 1 pot paprika
 • 1 ui
 • 3 tenen knoflook
 • 1 tl pimenton
 • 1 el olijfolie
 • 1/2 tl zout
 • 125 gr orzo
 • 125 gram mozzarella
 • Evt parmezaan

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stort de orzo in een ruime ovenschaal.

Laat de paprika’s uitlekken, pel de knoflook en snijd de ui in 8 grote stukken. Doe vervolgens de paprika’s, de knoflook en de ui in de blender met de tomaten, het zout de pimentón en de olijfolie.

Pureer alles tot een gladde saus. Proef en maak op smaak met zwarte peper en – indien nodig – extra zout. Schenk de saus bij de orzo en roer vervolgens goed om.

Zet dan de schaal in de oven en laat de ovenpasta 15 minuten bakken. Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in dunne stukjes. Haal na het kwartier de ovenschaal uit de oven en verdeel de kaas over de pasta.

Zet dan de schaal terug en bak de pasta nog eens 20 minuten, tot de kaas bubbelt en goudbruin begint te worden. Wat peterselie erover is erg lekker!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt