Knapperig, zoet bananenbrood, romige amandelpasta, een berg vers fruit en knisperend zeezout: dit zou wel eens het beste ontbijt kunnen zijn dat ik ken. En dat wil wat zeggen.
Luxe moederdag ontbijt met bananenbrood
Perfect ook voor moederdag dit ontbijtje. Super feestelijk ontbijt met heel veel vers fruit. En, niet geheel onbelangrijk, lekker snel klaar. Trouwens, het kruimelt ook niet zo in bed. Ideaal dus!
Geroosterd bananenbrood
Ik gebruik hiervoor altijd mijn eigen vegan bananenbrood, maar met bananenbrood uit de winkel lukt het natuurlijk ook. Voor dit recept heb je een contactgrill, tosti-ijzer of grilpan nodig. In de oven kan ook, maar dat duurt een stuk langer en dan krijg je niet van die mooie strepen.
Zo maak je luxe ontbijt met geroosterd bananenbrood:
- Kooktijd: 10 minuten
- 4 plakken (vegan) bananenbrood
- 1 banaan
- 2 el amandelpasta
- zeezout naar smaak
- vers fruit naar keuze, zoals bessen, frambozen, aardbeien etc
- optioneel: poedersuiker
Zo maak je het
Verwarm je contactgrill/grilpan/tosti-ijzer voor. Grill de plakken bananenbrood tot ze mooie grilstrepen hebben. Snijd ondertussen de banaan in plakjes.
Bananenbrood met fruit en amandelpasta
Leg de plakken bananenbrood op twee borden. Verdeel de amandelpasta erover en bestrooi met wat knapperig zeezout. Verdeel het fruit over de borden en serveer direct, eventueel met poedersuiker.
Laat hier weten wat je er van vindt