Meloen met pistache en basilicum

Meloen met pistache en basilicum

De vegan versie van meloen met ham: met pistache en basilicum. En stiekem is deze variant nog lekkerder dan het origineel ook.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Het klassieke voorgerechte meloen met rauwe ham kent vrijwel iedereen. Maar anno 2021 is het natuurlijk hoog tijd voor een vegan alternatief. En laat meloen met pistache en basilicum nou nog lekkerder zijn dan het origineel!

Geloof je me niet? Ik heb dit heerlijke voorgerechtje voorgezet aan een panel van meloen-met-ham-kenners, en die waren unaniem: meloen met pistache en basilicum wint. Sorry Italië.

Meloen met pistache en basilicum

Vegan meloen met ham

Dus nu de meloenen volle bak in het seizoen zijn, is het hoog tijd om dit recept met jullie te delen! Ik gebruik hiervoor het liefst oranje (Charentais/Cavaillon) meloen. Niet alleen omdat ik die het lekkerst vind, maar ook – eerlijk is eerlijk – omdat de kleur zo lekker contrasteert met het groen van de basilicum en de pistache.

De beste meloen, pistache en basilicum

Dit recept heeft letterlijk maar vier ingrediënten. Het is daarom uiteraard van belang om te kiezen voor de beste kwaliteit die je kunt vinden. Dus kies je lekkerste olijfolie, ga op zoek naar Thaise basilicum, liefst een plantje, en haal je gezouten pistachenoten liefst niet bij de supermarkt maar bij de Turkse winkel.

Meloen met pistache en basilicum

En de meloen? Haal die op een plek waar je de prodcuten – ook nu – mag aanraken. Of er in ieder geval aan kunt ruiken. Een rijpe meloen ruikt bij het kontje (dus niet bij de steelaanzet) intens zoet naar meloen en klinkt een beetje hol als je er op klopt.

Natuurlijk werkt dit ook met andere meloensoorten dan de oranje, behalve met watermeloen. Kijk dus vooral welke soort het zoetst is.

Zo maak je meloen met pistache en basilicum voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1/2 rijpe oranje meloen
  • 25 gr gezouten pistachenoten
  • 1 handje (Thaise) basilicum
  • 1 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Meloen met pistache en basilicum

Snijd de meloen in parten en snijd de parten los van de schil. Snijd ze vervolgens in blokjes. Zorg dat de blokjes in volgorde op de schil blijven liggen of komen te liggen, dat is het leukste serveren.

Hak de pistachenoten grof. Kies de kleinste blaadjes basilicum, scheur ze zo nodig nog iets kleiner. Besprenkel de meloen met de olijfolie en strooi de pistachenootjes en basilicum erover. Serveer direct.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 2.7 / 5. Aantal: 7

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt