Mac & cheese met broccoli

Mac & cheese met broccoli

Deze mac & cheese met broccoli is niet alleen waanzinnig lekker voor jong en oud en heel eenvoudig, maar ook nog eens razendsnel klaar!

Deze mac & cheese met broccoli is echt een go-to gerecht bij ons thuis. Zoals de peuter hier zei: “Mama! Dit heb je goed bedacht! Dit moet je vaker maken!”

Mac & cheese met broccoli

Broccoli mac & cheese kost even om te maken, maar het grootste deel daarvan is wachttijd. Je kunt dus gewoon iets anders gaan doen ondertussen. De netto bereidingstijd komt op een minuut of 10. Bovendien kun je dit gerecht ook voorbereiden, bijvoorbeeld de ene avond klaarmaken en de volgende avond bakken.

Snelle en eenvoudige mac & cheese

Dit gerecht kost 1 pan en 1 ovenschaal, dus het is ook nog eens weinig afwas. Vroeger stoomde ik de broccoli altijd boven de pasta, maar inmiddels ben ik erachter dat het nóg makkelijker is om de broccoli gewoon met de pasta mee te koken.

Mac & cheese met broccoli

Mac & cheese met pesto en broccoli

In deze mac & cheese gaat niet alleen broccoli, maar ook crème fraîche (ipv de klassieke béchamelsaus), pesto – zelfgemaakt of je favoriet uit een potje – en een verrassend bescheiden hoeveelheid kaas.

Zo maak je voor mac&cheese met broccoli voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 150 gr korte pasta
  • 1 flinke broccoli
  • 90 ml crème fraîche
  • 2 el (zelfgemaakte) pesto
  • 40 gr geraspte (oude) kaas naar smaak

Zo maak je het

Snijd de broccoli in roosjes. Breng een hoge pan met gezouten water aan de kook. Doe vervolgens de pasta en de broccoli hierin, of stoom de broccoli in een zeef of mandje boven de pan. Kook zo de pasta terwijl de broccoli mee kookt of -stoomt in 10 minuten gaar en giet af. Doe de pasta met de broccoli in een ovenschaal.

Mac & cheese met pesto

Voeg dan de crème fraîche en de pesto toe. Meng ze grondig door de pasta en broccoli heen. Maak dan op smaak met heel veel zwarte peper, roer goed om en proef. Strijk het mengsel glad en bestrooi het met geraspte kaas naar smaak. Zet de schaal onder de ovengrill en bak tot de bovenkant een mooie bruine korst vormt.

Mac & cheese voorbereiden?

Maak het gerecht klaar tot en met het in de ovenschaal mengen en bewaar het tot je verder wilt koken in de koelkast. Verwarm wanneer je het gerecht wilt eten de oven voor op 200 graden. Bestrooi het mengsel met geraspte kaas en bak gedurende ongeveer 30 minuten in de oven, tot het mengsel borrelt en de kaas een mooie krokante bruine korst vormt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt