Kookboekrecensie: Vegan Toko

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Vegan eten maar ingewikkeld? Dacht het niet! Van uitgeverij Good Cook kreeg ik onlangs het nieuwste boek van Milou van der Will thuisgestuurd: Vegan Toko, en daarin maakt Milou vegan koken héél eenvoudig.

Makkelijk vegan koken

Vegan Toko is namelijk bedoeld om snel aan tafel te zitten. Helemaal mijn ding: écht koken, en toch snel aan tafel. Zo vind je in dit boek ook snelle versies van succesnummers uit haar eerdere boeken.

De timing was ook al perfect, want ik zit al een paar weken volop in een Aziatische fase. Zozeer zelfs dat ik in de week dat dit boek bezorgd werd, ook nog 2 andere Aziatische kookboeken bestelde: East van Meera Sodha (ook in het Nederlands verkrijgbaar) en Rambutan van Cynthia Shanmugalingam.

Vegan Toko recepten

Dat ik Vegan Toko fijn zou vinden, had ik wel verwacht, want Vegan Comfort vind ik ook geweldig. Toen Milou een paar dagen voor de verschijning bovendien deelde dat ze in Vegan toko voor kleurige foto’s had gekozen, wist ik zeker dat ik dit een topper zou gaan vinden.

En jawel: wat een heerlijk boek! Van de schrijfstijl van Milou word ik sowieso meteen enthousiast, en van de recepten al helemaal. Van de combi zo mogelijk nog meer, want ik houd wel van een bindend combineeradvies zo op zijn tijd.

Foodfotografie

Van de fotografie (door Milou zelf!) word ik ook heel blij: lekker kleurrijk is helemaal mijn voorkeursstijl. Niet alleen de foto’s zijn lekker kleurrijk, door het hele boek zitten ook gekleurde pagina’s. Ik hou ervan!

Ik word ook heel blij van de boodschappenlijst voor de toko – houdt het ook een leuk uitje ipv een wekelijks corvee – en de basics, van tomatensambal tot palmkoolkroepoek (tongbreker!). De drankjes achterin vind ik er trouwens ook top uitzien.

Recepten Vegan Toko

Niet alle recepten zijn helemaal in mijn straatje, maar dat mag de pret niet drukken. Van botersaus van margarine gaan mijn haren altijd een beetje overeind staan, dus dat recept maak ik stiekem wel met echte boter. In de wereld van seitan ben ik nog helemaal niet thuis, maar de sateh lilit ziet er zo lekker uit, dat ik het nu wel wil gaan proberen.

Op mijn to cook lijstje, naast de geroosterde bloemkool en smokkelseroendeng die ik al gemaakt heb: zwamdang, bolletjes fopkip, the passion, oerap van bonen en spinazie, spicy aubergine, sichuantofu en… vegan softijs!

Conclusie

Of je nu al vaak vegan kookt of je er juist door geïntimideerd voelt: Vegan Toko is een geweldig boek voor iedereen die vegan wil koken en eten. Lekker snel en makkelijk voor doordeweeks én met goede info over inkopen, waardoor vegan eten een stuk toegankelijker wordt.

Je moet wél van Aziatisch houden. Dat is eigenlijk de enige reden waarom ik dit boek zou afraden, als je dat echt niet lust. In alle andere gevallen: probeer het eens!

Vegan Toko kost €32,50 en is te koop bij je lokale boekhandel en natuurlijk op bol.com.

P.S. Ik kreeg Vegan Toko gratis toegestuurd door uitgeverij Good Cook. Ik ben niet betaald om over het boek te schrijven. Als je het boek koopt via mijn linkje naar bol.com, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt