Kookboekrecensie Grieks!

Ik vond wel weer eens tijd voor een kookboekrecensie, en precies toen viel het boek Grieks! van Georgina Hayden bij me op de mat. Perfecte timing dus!

Kookboek over de Griekse keuken

Ik weet eigenlijk niks van de Griekse keuken, en mijn enige reis naar Griekenland was mijn eindexamenreis 21 (!) jaar geleden. Ik heb toen lekker gegeten, maar echt kennismaken met de Griekse keuken was er in Chersonissos (toen nog in opkomst) bepaald niet bij.

Des te leuker dus om alsnog kennis te maken, en Georgina Hayden is een perfecte gids door deze voor mij nieuwe wereld. Ze maakt de kennismaking bovendien laagdrempelig, want dit zijn recepten voor doordeweeks: makkelijke recepten barstenvol smaak.

Eenvoudige Griekse recepten

Bijkomend voordeel vind ik dat het boek in het Engels Greekish heet: Grieksig dus. Dat voelt voor mij als een uitnodiging om zelf te improviseren, ook al ken ik de keuken nog niet.

En de recepten? Net als in Georgina’s eerdere boek Nistisima fantastisch. Niet alleen ziet alles er lekker uit, het is het ook! Ik besloot na een uurtje bladeren om het meteen groot aan te pakken: ik maakte én calamars én gefrituurde reuzenbonen én bietentzatziki, met daarbij een variant van mijn eigen spanakorizo, met orzo ipv rijst, flatbreads en simit.

kookboekrecensie Grieks! Georgina Hayden

Recepten in Grieks! van Georgina Hayden

Daarnaast experimenteerde ik met iets wat ik nog nooit had gemaakt: een Griekse variant op horchata, weer gebaseerd op de koude (!) rijstepap rizogalo. Megalekker, zeker ook door de ijskoffie, dus daar geef ik je vhet recept voor. Ik heb (uiteraard) wel weer het één en ander aangepast, want ik vond het origineel iets te zoet, en oranjebloesemwater leek me bovendien de perfecte toevoeging!

Op mijn verlanglijstje om te maken staan nog olijfolie-ijs, geroosterde kip met tomatenbulgur, aardappels in rode wijn, baklavawentelteefjes, halloumi met abrikozen, skordalia met pitachips, spanakopitabeignets, custartdtaart, pistache-kappertjespesto, lamskoteletten met hummus, bulgurpilaf, abrikozen met oranjebloesem en de komkommerlimonade.

Kortom: genoeg te koken over!

Conclusie kookboekrecensie Grieks!

Of je nu al bekend bent met de Griekse keuken of niet, Grieks! is een heerlijk kookboek vol recepten voor iedere dag. Makkelijk en snel, maar toch anders dan anders en vol rijke smaken.

 Grieks! van Georgina Hayden kost €27,50 en is te koop bij je lokale boekhandel en natuurlijk op bol.com.

P.S. Ik kreeg Grieks! gratis toegestuurd door uitgeverij Good Cook. Ik ben niet betaald om over het boek te schrijven. Als je het boek koopt via mijn linkje naar bol.com, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt