Klassieke sushi zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar een beetje variëren is dat ook. Dus maakte ik een tijdje geleden deze sushi zonder nori, met komkommer aan de buitenkant.
Sushi zonder nori
Mega succes bij mijn hele gezin, want mijn dochter lust geen nori, maar op deze manier eet ze wel sushi. Bijkomend voordeel vind ik dat ik zo niet een half pak nori overhoud dat langzaam te vochtig wordt.
Deze komkommer sushi is wat frisser dan gewone sushi. Hij is ook wat romiger, want ik voegde roomkaas toe en gebruik gerookte zalm. Dat laatste is ook uit praktisch oogpunt: mijn zoon luncht op school graag leftovers, en sushi met gerookte zalm is wat minder bederfelijk dan met rauwe zalm.
Om de komkommer in mooie lange linten te snijden, heb je een dunschiller nodig. Met een kaasschaaf kan het ook, maar het is echt minder makkelijk.
Zo maak je komkommer sushi voor 2 personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 50 gram sushirijst
- 2 komkommers
- 4 el roomkaas
- 80 gram (gerookte) zalm, in repen
- 1/2 avocado, in plakjes
- sesamzaad naar smaak
- sojasaus om te serveren
Zo maak je het
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Maak lange plakken van de komkommers met een dunschiller. Bedek een sushimatje met vershoudfolie. Leg plakken komkommer net overlappend op de folie. Dep de komkommer droog met keukenpapier.
Besmeer de komkommer met de roomkaas. Leg vervolgens de zalm op de komkommer. Schep daarboven wat rijst en leg daar weer boven de avocado. Bestrooi met sesamzaad naar smaak.
Rol de sushi net behulp van het matje en de folie op tot een strakke rol. Herhaal met de rest van de ingrediënten, zodat je 2 rollen hebt.
Pak de rollen vervolgens uit en snijd er mooie sushi van.
Laat hier weten wat je er van vindt