Hartige muffins zijn bij ons thuis tamelijk populair voor in de lunchtrommel. Deze versie met erwtjes, mais en rookworst is tegenwoordig favoriet.
Ik ontwikkelde dit recept met HEMA worst, maar met een andere rookworst werkt het natuurlijk ook. Vega worst heb ik nog niet geprobeerd, maar als ik dan eenmaal gedaan heb, laat ik zeker weten hoe en wat.
Rookworstmuffins invriezen
Je kunt de muffins in de vriezer zeker 3 maanden bewaren. Stop ’s morgens een bevroren muffin in je lunchtrommel, dan is hij rond lunchtijd ontdooid.
Zo maak je 12 hartige muffins met rookworst:
- Wachttijd: 25 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- 1 rookworst van 250 gram
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram diepvries doperwtjes
- 75 gr geraspte kaas
- 1 klein blikje maïskorrels, uitgelekt (140 gram)
- 300 ml melk
- 30 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- zout en peper
- bakspray of boter om in te vetten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 24 plakjes van de rookworst. Snijd de rest van de worst in kleine blokjes.
Hartige muffins met groente en rookworst
Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom. Voeg de bevroren erwtjes, de kaas, de uitgelekte maïs, de melk, de olie, de eieren, een snuf zout en peper naar smaak bij het bakmeel.
Roer om tot alles goed gemengd is. Vet de muffinblikken in met bakspray of boter. Leg in elk holletje van de muffinblikken een plakje worst.
Verdeel het beslag over de muffinvormen. Dit gaat het makkelijkst met een ijsboltang. Leg vervolgens op elke muffin een plakje worst.
Bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin in de oven.
Laat hier weten wat je er van vindt