Geroosterde bonen met hummus

Geroosterde bonen met hummus

Een traybake die in 5 minuten de oven in gaat, van geroosterde bonen met hummus. Achterlijk makkelijk dus, en waanzinnig lekker!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een razend makkelijk gerecht dat in 5 minuten in de oven staat. Klinkt dat goed? Ja dat dacht ik al. Deze traybake van geroosterde bonen met hummus is precies dat: een complete maaltijd waar je 5 minuten werk aan hebt. Na die 5 minuten schuif je de bakplaat de oven in en ben je overal vanaf. Nou ja, wel nog even de kookwekker aanzetten natuurlijk.

Geroosterde bonen met hummus

Razendsnelle traybake

Voor deze traybake gebruik ik drie soorten bonen: zwarte bonen uit blik en tuinbonen en sperziebonen uit de vriezer. Je kunt daarmee ook prima variëren: de zwarte bonen kun je vervangen door zo ongeveer elke soort peulvruchten uit blik. Linzen zou ik niet doen, maar alle andere zijn top.

Ditzelfde geldt voor de tuinbonen: hiervoor kun je ook prima vervangen door bijvoorbeeld edamame uit de diepvries. Sterker nog: je kunt ook nog helemaal afstappen van uitsluitend bonen, door bijvoorbeeld de sperziebonen te vervangen door broccoli of bloemkool.

Geroosterde bonen met hummus

En met de hummus kun je ook alle kanten op. Ik gebruik hiervoor de favoriete hummus van mijn zoon, want die hebben we altijd in huis, maar met een andere soort werkt het natuurlijk ook. Met baba ganoush is dit trouwens ook heerlijk.

Dit is weer zo’n gerecht dat per ongeluk vegan is trouwens. En zeer geliefd bij mijn kinderen. Ik zeg het er maar even bij.

Zo maak je traybake van geroosterde bonen met hummus voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 300 gr sperziebonen uit de vriezer
  • 300 gr tuinbonen uit de vriezer
  • 1 blik zwarte bonen (400 gr) afgespoeld en uitgelekt
  • 50 gr hummus (ik gebruik Maza limoen-koriander)
  • 1,5 el sesamolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1/4 tl pimentón (ik gebruik de bitterzoete variant)
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort vervolgens de drie soorten bonen op de bakplaat.

Traybake van bonen

Roer dan in een kommetje de hummus los met de olie, de granaatappelmelasse, de pimentón en de peper. Schenk het mengsel over de bonen. Meng alles goed door elkaar, tot ieder boontje is bedekt met een laagje van het hummusmengsel. Dit gaat het makkelijkste met je handen.

Schuif daarna de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de bonen 25 minuten. Schep de traybake halverwege even om. Lekker met flatbreads of rijst, maar wat mij betreft is dat niet eens nodig.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt