Frisse soep met tomaat en gegrilde paprika

Frisse soep met tomaat en gegrilde paprika

Deze frisse soep met tomaat en gegrilde paprika staat in een handomdraai op tafel en is perfect voor de winter! Met citrus en een hint van rook.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Na al dat kerstgeweld, leek een lichte, frisse soep me heerlijk! Deze frisse soep met tomaat en gegrilde paprika ontstond toen ik thuis aan het werk was en een lunch van kliekjes in elkaar wilde flansen. Hij bleek niet alleen snel klaar, maar ook nog eens zó lekker, dat hij meteen op de foto mocht om toegevoegd te kunnen worden aan de site. Fris door de citrus, met een hintje rook, en wat bite door de amandelen.

Frisse soep met tomaat en gegrilde paprika

Frisse soep met tomaat en citrus

De soep is door wat ik in huis had vegan. Ik heb citroenpeper van Jonnie Boer gebruikt om de soep samen met het limoensap een lekker citrusaccent te geven. Heb je geen citroenpeper, gebruik dan zwarte peper naar smaak. In dat geval is het lekker om naast het limoensap het sap van 1 mandarijn toe te voegen voor meer frisheid en citrus in de soep.

Geen limoen in huis? Gebruik ook dan het sap van 1 mandarijn. Als je geen citroenpeper én geen limoen hebt, is het sap van 1 mandarijn voldoende.

Frisse soep met tomaat en gegrilde paprika

Zo maak je 2 kommen frisse soep met tomaat en gegrilde paprika:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 150 gr snoeptomaatjes
  • 1 pot gegrilde paprika
  • 1/2 tl citroenpeper of zwarte peper naar smaak
  • 1/2 tl pimentón, liefst de bittere variant
  • 30 gr blanke amandelen
  • 700 ml groentebouillon
  • sap van 1/2 limoen
  • extra vierge olijfolie om te serveren
  • evt. koriander om te serveren

Zo maak je het

Soep met tomaat en gegrilde paprika

Was de tomaatjes en laat de paprika uitlekken. Verhit in een soeppan een scheut olie op middelhoog vuur. Doe de tomaatjes hierin en laat ze rustig bakken tot ze beginnen te barsten. Voeg dan de paprika’s en de kruiden toe.

Bak zo even, tot alles goed heet is. Hak ondertussen de amandelen grof. Voeg dan de bouillon en de amandelen toe. Laat de soep op laag vuur een kwartiertje pruttelen. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe.

Frisse soep met tomaat

Pureer dan met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef, en maak zo nodig op smaak met meer zout, peper en/of limoensap. Serveer met een sliertje extra vierge olijfolie erin, en wat koriander als je dat wilt.

Heerlijk met getoast stevig brood ernaast. Al helemaal als je op dat brood een roerei legt, maar dan is je lunch natuurlijk niet meer vegan.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt