Eieren in tomatensaus alla puttanesca

Eieren in tomatensaus alla puttanesca

Eieren in tomatensaus alla puttanesca: romige eieren in een hartige, pittige saus zonder vlees of vis. Vegetarische puttanesca dus.

Eieren in tomatensaus alla puttanesca

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ik ben dol op eieren gebakken eieren. Spiegeleieren, roereieren, eieren uit de oven, shakshuka, verzin het maar. Ook eieren in tomatensaus vind ik heerlijk, tot op de pizza aan toe. Het kon dan ook niet lang duren voor ik op eggs in purgatory zou stuiten, oftewel: uova in purgatorio. Eieren in het vagevuur dus. Het zal wel door de combinatie van rood en geel komen. Hoe dan ook is dit een klassiek Italiaans gerecht. In Amerika wordt dit als ontbijt gegeten. Zelf heb ik me daar niet aan gewaagd, maar ik heb wel de saus aangepast.

Eieren in tomatensaus alla puttanesca

In de klassieke uova in  purgatorio zwemmen de eieren in een eenvoudige saus. Ik vind het echter lekker om het romige van het ei te combineren met een wat pittiger, hartiger saus. Omdat ik geen vlees of vis wilde gebruiken, kwam ik uit op deze versie van puttanesca. Vagevuureieren in hoerensaus dus 🙂

Snel diner of prima lunch

Deze eieren in tomatensaus staan in een minuut of 20 op tafel. Iets korter of iets langer kan, dat hangt af van hoe gaar je je eieren wilt. Met wat salade en/of brood heb je een complete (lunch)maaltijd. Saus over? De volgende dag even opwarmen en weer een eitje erin en klaar ben je.

Kappertjes

In klassieke puttanesca gaan kappertjes en ansjovis. Omdat ik deze saus vegetarisch wilde houden, heb ik echter twee soorten kappertjes gebruikt: gewone en gezouten. Die laatste vind je het makkelijkst bij de Turkse supermarkt, of natuurlijk bij een Italiaanse winkel.

Zo maak je eieren in tomatensaus alla puttanesca voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1 flinke hand peterselie (werkt zowel met platte als krulpeterselie)
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 el zoute kappertjes
  • 1 tl gewone kappertjes
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten
  • 2 eieren
  • 25 Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Eieren in tomatensaus alla puttanesca

Hak de peterselie, de knoflook, de kappertjes en de oregano samen tot een grof mengsel. Verhit een hapjespan of koekenpan waar je een deksel bij hebt op middelhoog vuur. Verhit hierin een scheut neutrale olijfolie. Doe het peterseliemengsel in de pan en laat dit een minuut of vijf zachtjes fruiten. Voeg dan de tomaten toe en draai het vuur laag. Laat de saus zo tien minuten pruttelen. Rasp ondertussen de kaas.

Maak dan op twee plaatsen een kuiltje in de saus. Breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met de helft van de kaas en doe het deksel op de pan. Laat de eieren zo op laag vuur een minuut of vijf garen.

Serveer de eieren in tomatensaus bestrooid met de achtergehouden kaas en eventueel wat extra peterselie.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt