Makkelijke appeltaartjes

Deze makkelijke appeltaartjes zijn perfect als je onverwachts gasten krijgt: binnen een half uur warme appeltaart op tafel!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Lijkt het je leuk om met Pasen iets moois op tafel te zetten maar maak je het liever niet te ingewikkeld? Deze makkelijke appeltaartjes zien er prachtig uit, maar heb je in een handomdraai in de oven staan. Voor deze appeltaartjes gebruik ik frisse, stevige granny smith appels. Die zorgen voor een frisse smaak, die goed past bij de lente. Liever zoetere taartjes? Kies dan een zoeter ras (niet te melig!), of gebruik iets meer suiker. De speculaaskruiden zijn optioneel: in de winter gebruik ik ze, maar in het voorjaar vind ik juist de frisse smaak van de appel heerlijk.

Eenvoudige appeltaartjes

Zelf appeltaart maken

Natuurlijk is het leuk om zelf deeg te maken, een porseleinen taartvorm daarmee te vullen en daarop appelplakjes te schillen, of juist een Hollandse appeltaart te bouwen, maar geen van beide is erg geschikt als gerechtje voor twee. Bovendien kosten beide taarten vrij veel tijd om te maken, en dat moet je maar net hebben. Voor snelle appeltaartjes gebruik ik daarom gewoon roomboterbladerdeeg uit de vriezer van de supermarkt. Als je dit gerecht melkvrij wilt maken kan je natuurlijk ‘naturel’ bladerdeeg gebruiken, maar in alle andere gevallen: gebruik roomboterbladerdeeg. Echt veel en veel lekkerder!

Zo maak je 2 eenvoudige appeltaartjes:

  • Wachttijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 2 niet te grote appels
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg
  • speculaaskruiden naar smaak

Zo maak je het

Laat het bladerdeeg ontdooien en leg op een stuk bakpapier of bakmat. Snijd terwijl het deeg ontdooit de appel in vier parten en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes vervolgens in halvemaanvormige plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht, maar dan droogt wel je appel uit).

Makkelijke appeltaartjes maken

Schik de plakjes appel mooi dakpansgewijs op de plakjes bladerdeeg, maar laat de randjes vrij, die vormen straks de opstaande korst. Bestrooi op elk plakje de appel met een halve eetlepel suiker.

Bak de appeltaartjes in 15-20 minuten (houd ze goed in de gaten) tot de randen gerezen en goudbruin zijn. Serveer desgewenst met ijs of crème fraîche.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt