De leukste gerechten voor je paasbrunch

Paasbrunch

Goede Vrijdag is wat mij betreft altijd een fijn moment om te bedenken wat er precies op tafel komt met Pasen. Nog genoeg tijd om op vrijdag of zaterdag boodschappen te doen, maar toch al enig idee van het weer, wat de afspraken met familie nou precies worden en of je eigenlijk wel zin hebt om het halve weekend in de keuken te staan.

Hierbij dan ook wat inspiratie voor de paasbrunch, met zowel snelle en makkelijke recepten als gerechten waarvoor je iets langer in de keuken staat. Natuurlijk aangevuld met asperges, want het seizoen daarvoor is nu ook officieel begonnen!

Brioche

Ik kan me geen feestelijker brood bedenken dan brioche. Ik heb zowel een variant met boter als eentje waar geen melk aan te pas komt. Kies dus zelf wat je liever hebt.

Brioche

Opgerolde broodjes

Wil je helemaal uit je bol, maak dan van briochedeeg deze chocolade-caramelbroodjes. Zorg wel voor voldoende eters ;)

chocolade-caramelbroodjes

Wafels

Kies voor wafels met banaan en kaneel of juist met bessen. Staat meteen superfeestelijk op tafel!

Banaan-kaneelwafels

Taart

Geen feest zonder taart, dus probeer bijvoorbeeld eens deze perentaart met kardemom en oranjebloesem. Of deze citruscake met (verrassing!) zoete aardappel.

Quiche

Alleen maar zoetigheid gaat ook vervelen: ik ben dan ook dol op quiche aan de paasbrunch. Kies bijvoorbeeld voor een vulling van druiven en blauwe kaas, of een klassieke voorjaarsvulling van erwtjes en geitenkaas.

Wat at EM - weekmenu week 26

Salade

Chic geserveerde salades maken het helemaal af. Van venkel en grapefruit bijvoorbeeld, of van bietjes en geitenkaas. Of kies voor een mooie grote schaal felroze salade!

Venkelcarpaccio met grapefruit en geitenkaas

Asperges

Je kunt asperges natuurlijk op allerlei manieren klaarmaken. Op zijn Vlaams is hier erg geliefd, maar uit de oven zijn ze ook heerlijk!

Wat at Em - eetdagboek 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *