Dutch baby met peer en kardemom

Op mijn site vind je al twee recepten voor Dutch baby: een versie met citroen en zomerfruit, en eentje met kersen en chocolade. Deze variant met peer en kardemom helpt ons de winter wel door: verwarmende specerijen, peer en cacaopoeder!

Recensie Vers uit de oven

Dutch baby uit Vers uit de oven

Het recept kwam ik tegen in het heerlijke boek Vers uit de oven van Ajda Mehmet. Ik las het boek op een gure novemberdag, en dit recept paste daar perfect bij. De combinatie van peer en kardemom vind ik sowieso geweldig, net als peer met chocola. Samen is dat helemaal een cadeautje!

Volgens het boek is dit genoeg ontbijt voor 4 personen. In dat geval zou ik er nog wel iets bij serveren, zoals wat yoghurt met fruit. Eet je alleen de Dutch baby, dan is het ruim voldoende voor 2 personen en precies goed voor 3.

Zo maak je Dutch baby met peer en kardemom voor 2-4 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 4 eieren
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 ml melk
  • 2 tl vanille-extract
  • 50 gr roomboter
  • 2 stevige handperen
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1 el maple syrup
  • extra maple syrup en cacaopoeder om te serveren

Zo maak je het

Dutch baby maken

Verwarm de oven op 220 graden. Maak het beslag door in een kom de eieren te kloppen met de bloem, het bakpoeder en een flinke snuf zout. Voeg het vanille-extract en de melk in delen toe en klop tot het beslag helemaal glad is.

Smelt 25 gr van de roomboter in een grote ovenbestendige koekenpan tot hij gaat borrelen en schuimen, maar nog niet bruin wordt. Schenk het beslag in de pan en bak de Dutch baby 15-20 minuten, tot hij helemaal gerezen is aan de zijkanten en geheel goudbruin is.

Peer met kardemom

Maak terwijl de pannenkoek bakt de peren. Schil ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Voeg de plakjes peer, de kardemom, het vanille-extract en de maple syrup toe. Bak de peren tot ze verkleuren en gaar worden. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Vul de Dutch baby rechtstreeks uit de oven met de peren en bestrooi royaal met cacaopoeder en een extra scheut maple syrup.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 28 november 2019

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply