Na de prachtige Dutch baby van afgelopen zomer had ik de smaak helemaal te pakken. Steeds vaker stond er hier een Dutch baby op tafel, altijd lekker met fruit. Nu ik de eerste kersen alweer op de markt heb gezien, leek het me lekker om een versie met kersen te maken.
Kersen en chocola
En omdat de combinatie van kersen en chocola nu eenmaal geweldig lekker is, werd het een chocolade Dutch baby! Geen verse kersen? Geen probleem, gebruik dan kersen uit de vriezer. Liever niet uit een potje, want die zijn wel heel anders van textuur.
Zo’n Dutch baby staat trouwens in een mum van tijd in de oven. Heb je alle tijd om koffie te drinken en rustig wakker te worden.
Zo maak je chocolade Dutch baby met kersen voor 2 personen:
- Kooktijd: 35 minuten
- 45 gr roomboter
- 200 gr kersen met pit of 150 gr kersen zonder pit
- 2 el amandelschaafsel
- 3 eieren
- 20 gr suiker
- 50 gr bloem
- 15 gr cacaopoeder (Blooker of Droste oid, geen Nesquick)
- 120 ml melk
- poedersuiker naar smaak
Zo maak je het
Dutch baby pannenkoek
Begin met het voorverwarmen van de oven op 210 graden. Doe 2/3 van de boter in een ovenbestendige pan en zet de pan in de oven. Ontpit de kersen als dat nog niet gebeurd is. Rooster in een flinke, droge koekenpan het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal het amandelschaafsel uit de pan en zet apart.
Klop de eieren los met de suiker. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en klop goed door. Voeg geleidelijk en al klutsend de melk toe. Haal wanneer de oven op temperatuur is de pan uit de oven en giet het beslag erin. Bak de chocolade Dutch baby in 15-18 minuten tot de randen hoog zijn en donkerder beginnen te worden.
Pannenkoek uit de oven
Verhit ondertussen de rest van de boter in de pan van de amandelen en smoor daarin de kersen ongeveer 10 minuten. Schep de kersen op de Dutch baby wanneer deze uit de oven komt. Bestrooi met de amandelen en poedersuiker naar smaak.
Laat hier weten wat je er van vindt