Pasta met paprikasaus en porcini

Deze pasta met paprikasaus en porcini was eigenlijk een soort samenraapsel van ingrediënten. Ik wilde er iets heel ander mee maken, maar daar kwam niet van terecht en vervolgens bleek dit een ontzettend lekkere saus op te leveren, met volle en bijzondere smaken.

Porcini in je pasta

Verse porcini – in het Nederlands eekhoorntjesbrood, in het Franse cèpes – vond ik op de markt, vraag het anders je groenteboer. Echt niet te vinden? Gebruik dan de gedroogde vorm (ook wel onder de Franse naam in de supermarkt), laat die weken in heet water, knijp het vocht eruit en bak. De textuur wordt dan wel wat anders. En vries dan het weekwater in, dat geeft een heerlijke volle smaak aan saus, risotto en dergelijke.

Overigens aten wij deze paprikasaus en porcini met pasta, maar met courgetti is dit denk ik ook erg lekker. Laat dan de courgetti – anders dan in dit recept – niet uitlekken. Dit gerecht is vegan (en dus koemelkvrij) als je geen kaas over de pasta doet. Door de gebakken porcini is dat ook echt niet nodig.

Weekmenu 5

Zo maak je pasta met paprikasaus en porcini voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 2 rode (punt) paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1/4 tl pimentón (gerooktepaprikapoeder)
  • 100 gr verse porcini
  • 150 gr gedroogde pasta
  • Evt. (Parmezaanse) kaas

Zo maak je het

Paprikasaus maken

Snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes van ongeveer 2×2 cm. Verwarm een wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui tot hij glazig ziet. Draai het vuur daarna middelhoog, pers de knoflook boven de pan en doe de paprika en kruiden er meteen bij. Bak de paprika terwijl je af en toe roert tot hij zacht, maar nog niet bruin is.

Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Snijd de porcini in dunne plakjes en bak deze op middelhoog vuur in een scheutje olie tot ze stevig en bijna krokant zijn. Maak op smaak met een snufje zout.

Pasta met paprikasaus en porcini

Pureer de paprika grof met de staafmixer, proef, en maak op smaak met zout en peper. Giet de pasta af, maar laat hem niet te goed uitlekken, het aanhangende vocht zorgt dat de saus goed aan de pasta gaat plakken. Hussel de saus door de pasta, schep de pasta op borden en verdeel de gebakken porcini erover. Lekker met Parmezaanse kaas, maar ook zonder.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 10 februari 2016

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply