De makkelijkste én lekkerste manier om courgette te maken, als je het mij vraagt. Eindeloze smaak en textuur, zonder enige moeite, omdat de courgette uit de oven komt.
Courgette maak ik al jarenlang op deze manier klaar. Ooit ontstaan uit gemakzucht, maar stiekem is dit denk ik mijn favoriete bereiding. Sowieso ben ik dol op courgette (kijk maar), en dit is zó makkelijk en lekker!
Knapperige courgette uit de oven
De courgette krijgt in de oven lekker knapperige randjes, doordat de suikers karamelliseren. Dat geeft ook meteen een heleboel extra smaak aan de courgette. Dit met de frisse muntyoghurt is een perfecte combinatie.
Doordat de courgette in de oven gebakken wordt, wordt hij ook een stuk droger. Dat zorgt ervoor dat je er lekker veel van op kunt, dus een hele courgette per persoon klopt echt.
Zo maak je courgette uit de oven met yoghurtsaus voor 2 personen:
- Kooktijd: 35 minuten
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 courgettes
- zout en peper
- 4 takjes munt
- 100 gr Griekse yoghurt
- flinke kneep citroensap
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden heteluchtstand. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en besmeer dit met een kwastje met 1 el olijfolie.
Snijd de courgettes in plakjes van max een halve cm dik. Verdeel de plakjes over de bakplaten en bestrijk ze met de resterende 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de courgette 25-30 minuten in de oven, tot de meeste randjes een beetje bruin zijn.
Courgette met yoghurtsaus
Maak ondertussen de yoghurtsaus. Hak hiervoor de munt fijn en meng deze met de yoghurt en citroensap en zout en peper naar smaak. Proef en maak zo nodig verder op smaak.
Serveer de courgettes heet of lauwwarm: allebei is heerlijk! Probeer als je ze courgette gloeiend heet serveert, te zorgen dat de yoghurtsaus goed koud is. Dat geeft een extra, overheerlijk contrast.
Laat hier weten wat je er van vindt