Cavolo nero met worst

Cavolo nero of palmkool was een paar jaar geleden nog een uitzondering in mijn groentetas, tegenwoordig zit het zelfs in het vaste assortiment bij AH. Het lijkt enorm op boerenkool, is in feite het Italiaanse neefje. De vorm van cavolo nero  is echter heel anders dan die van boerenkool, en ook de smaak en structuur verschillen enigszins. Dat neemt niet weg dat je de beide koolsoorten wat mij betreft gewoon mag verwisselen als het zo te pas komt.

Wat at EM - weekmenu 42

In de groentetas zat echter nu eenmaal cavolo nero, en als ik heel eerlijk ben, vind ik dat stiekem wel lekkerder en makkelijker om mee te werken dan boerenkool. De langwerpige bladeren snijd je gemakkelijk in reepjes, en omdat de kool veel minder krult, zit er minder zand in.

Al eerder publiceerde ik een recept voor cavolo nero (of boerenkool dus), met pasta en kikkererwten. Ik blijf met deze cavolo nero met worst een beetje bij het Italiaanse thema. Misschien wel onbewust? Het bekendste recept met cavolo nero is ribollita, Italiaanse soep dus. Dat duurt echter lang om klaar te maken, terwijl dit gerecht in no time op tafel staat.

Zo maak je cavolo nero met worst voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 400 gr cavolo nero
  • 2 (runder)worstjes, ca. 200 gram (ik gebruikte zoals altijd Koop een Koe)
  • 1/2 rode peper
  • 3 topjes verse rozemarijn (of 1 tl gedroogde)
  • 3 tenen knoflook

Zo maak je het

Snijd de cavolo nero in reepjes. Snijd de worstjes in stukjes van ca. 2 cm breed. Snijd de peper in reepjes, naar eigen smaak met of zonder pitjes. Snijd de knoflook in plakjes en hak de rozemarijn fijn.

Cavolo nero met worst

Bak de stukken worst in een wok of hapjespan met een scheutje olie tot ze mooi gebruind en krokant ogen. Haal de stukken worst uit de pan. Bak de peper, knoflook en rozemarijn in het achtergebleven bakvet tot ze beginnen te geuren.

Cavolo nero met worst

Doe de reepjes cavolo nero erbij. Bak op middelhoog vuur tot de reepjes kool felgroen kleuren en de harde witte kernen van de bladeren zacht zijn. Doe dan de worst terug in de pan en warm nog even goed door. Maak op smaak met zout en peper. Lekker met grof brood!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 28 oktober 2015

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.