Carrot cake havermout

Feestelijk ontbijt: makkelijke carrot cake havermout

Een heerlijk warm ontbijtje, ideaal voor de winter: vegan carrot cake havermout. Super snel, razend makkelijk, fijn verwarmend en heerlijk!

Ik weet niet hoe het met jou is, maar zo hartje winter kan ik wel een feestelijk ontbijtje gebruiken. Laat deze carrot cake havermout nou naast feestelijk ook nog eens ontzettend makkelijk en snel te maken zijn! Ideaal dus voor de ochtendspits thuis, of juist voor als de rest het huis uit is om de thuiswerkdag mee te beginnen.

Carrot cake havermout

Carrot cake als ontbijt

Ik ben dol op carrot cake, en ik ben op dat gebied voor eeuwig verpest. Dat zit zo: toen ik jaren geleden in Luxemburg woonde, at ik regelmatig de carrot cake met rice crispy chocolade (!) bij Konrad. Die is zo achterlijk lekker dat ik alle andere carrot cake daarbij vond (en vind) verbleken.

Dat gezegd hebbend, variaties op carrot cake vind ik nog altijd heerlijk. Maar als je dus zin hebt in witte chocolade met rice crispies op deze havermout: mijn zegen heb je.

Vegan carrot cake

Net als bij reguliere carrot cake is een goede koffie hier heerlijk bij, net als een mok fijne thee. Ik maak mijn carrot cake havermout met amandelmelk, want dat is extra lekker. De havermout is dan trouwens ook nog eens vegan. Met koemelk werkt het natuurlijk ook.

Nog 1 tip: dit werkt alleen met vers geraspte wortel. Dus geen wortelrasp uit een zakje. Dit is ook meteen het enige echte werk, dus dat komt vast goed. En dan eet je dus stiekem verse groente in je ontbijt.

Zo maak je vegan carrot cake havermout voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 25 gr havermout
  • 250 ml (amandel)melk
  • 50 gr wortel
  • 1,5 el suiker
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl kaneel

Zo maak je het

Doe de havermout met de melk in een pannetje en zet dit alvast op een laag vuur. Rasp daarna de wortel zo fijn mogelijk.

Vegan havermout onbijtje

Doe vervolgens de geraspte wortel met de suiker, de kruiden en een mespuntje zout bij de havermout in de pan en draai het vuur middelhoog.

Laat de havermout rustig 5 minuten koken terwijl je af en toe roert. Verdeel dan de havermout over 2 kommetjes en tast toe.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 5

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt