Vegan havermout met banaan en kurkuma

Vegan havermout met banaan en kurkuma

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een heerlijk begin van je dag: romige vegan havermout. Kruidig van de gember, kurkuma en kaneel, licht zoet van de banaan. Ik top hem het liefst ook nog met wat granola en pindakaas, maar nodig is dat niet.

Vegan havermout met banaan en kurkuma

Toen ik een snel shot van deze havermout in mijn stories deelde, kwam al snel de vraag of ik het recept kon uitwerken. En zo geschiedde!

Verwarmende havermout

Deze vegan havermout is wat mij betreft perfect voor de koude winterdagen. De specerijen zorgen dat je van binnenuit lekker opwarmt en de romige havermout en banaan zijn heerlijke comfort food. Door de havermout eerst even te roosteren, krijgt hij bovendien nóg meer smaak.

Gember en kurkuma schijnen goed te zijn voor de lever. Dan schijn je wel ook een snufje zwarte peper toe te moeten voegen, om de opname te bevorderen. Dat doe ik meestal wel, want baat het niet, dan schaadt het niet, en je proeft het écht niet, als je je tenminste inhoudt met de pepermolen. Ik gebruik trouwens gembersap, dat geeft meer smaak dan gemalen gember, maar als je dat niet hebt, is het met gemalen gember ook heerlijk.

Vegan havermout met banaan en kurkuma

Havermout met granola en pindakaas

Ik kies meestal voor een knapperige topping van mijn favo granola voor wat meer textuur in mijn ontbijt, maar als je gewoon lekker wilt slurpen, laat je die gewoon weg. Sinds ik een pindakaasdrizzler heb, swirl ik te pas en te onpas pindakaas over alles heen. Echt heel leuk en lekker, dus perfect om al je ontbijtjes mee te pimpen. Maar eerlijk is eerlijk, gewoon een lepeltje pindakaas of een andere notenpasta werkt natuurlijk net zo goed.

Vegan havermout

Ik gebruik voor mijn havermout het liefste amandelmelk (deze), want ik proef niet echt verschil met koemelk, en dan kies ik liever de duurzamere optie. Als je wilt dat je vegan havermout ook glutenvrij is, check dan even de verpakking. Haver bevat geen gluten, maar soms wordt het verwerkt in een fabriek waar ook waren mét gluten worden bewerkt. Datzelfde geldt uiteraard voor je granola.

Zo maak je havermout met banaan en kurkuma voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 50 gr havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 bananen
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gembersap of 1 tl gemalen gember
  • 1 tl kurkuma

Zo maak je het

Doe de havermout in een steelpan. Zet het vuur middelhoog en roer regelmatig tot de havermout licht geroosterd begint te geuren. Voeg dan de amandelmelk toe.

Snijd de bananen in de lengte doormidden en vervolgens in (halve dus) plakjes. Ik vind dit het makkelijkst in de schil, maar op een plankje kan natuurlijk ook. Doe de bananen bij de havermout. Voeg dan de specerijen toe.

Laat de havermout op laag vuur pruttelen terwijl je regelmatig roert. Als de havermout mooi dik is, is hij klaar. Verdeel hem dan over 2 bakjes en top eventueel met granola en pindakaas of notenpasta.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt