Broccolistamp met kabeljauw en kappertjes

Broccolistamp met kabeljauw en knapperige kappertjes

Heerlijke winterkost, maar stiekem jaarrond niet te versmaden, deze broccolistamp met kabeljauw en knapperige kappertjes!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een makkelijk gerecht dat in een half uur op tafel staat, barstensvol groente zit en ook nog eens heel lekker is. Klinkt goed hè? Nou, dat is deze broccolistamp met kabeljauw en knapperige kappertjes.

Een heerlijk gerecht voor de winter, maar door de broccoli ook geschikt voor de rest van het jaar. Zonder rookworst, met vis. Kabeljauw is jaarrond goed verkrijgbaar en niet overbevist. Bovendien is kabeljauw uit de vriezer ook prima geschikt voor dit gerecht.

Broccolistamp met kabeljauw en kappertjes

Broccolistamp

Broccoli is bij veel (jonge) kinderen favoriet, dus dit gerecht is ook heel geschikt voor gezinnen. De mosterd overheerst niet, die geeft alleen lekker veel smaak. Kabeljauw vinden de meeste kinderen trouwens ook heerlijk. Zo niet, dan zijn (zelfgemaakte) vissticks hier ook perfect bij, want dan contrasteert de crunch lekker met de zachte broccolistamp.

Zo maak je broccolistamp met kabeljauw en knapperige kappertjes voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 600 gr kruimige aardappels
  • 500 gr broccoli
  • 2 el kappertjes
  • 200 gr kabeljauwfilet
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el crème fraîche

Zo maak je het

Schil de aardappels en zet ze op met gezouten koud water. Snijd ondertussen de broccoli in kleine stukjes, ook de steel. Voeg de broccoli wanneer de aardappels 5 minuten hebben gekookt toe in de pan. Laat de groenten nog 15 minuten koken.

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken en dep ze daarna goed droog met wat keukenpapier.

Snelle broccolistamp met kabeljauw

Giet de groenten na het koken af, maar laat wat water achter in de pan. Stamp de groenten met de mosterd en de crème fraîche tot een grove puree.

Verhit ondertussen een scheutje neutrale olijfolie in een antiaanbakpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 5 minuten per kant goudbruin. Haal de kabeljauw met een spatel uit de pan en houd hem even warm onder aluminiumfolie.

Bak de kappertjes in het overgebleven bakvet tot ze opzwellen en lichter van kleur worden. Serveer de broccolistamp met de kabeljauw en de knapperige kappertjes er bovenop.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt