Bananenbrood met kokos en pinda

Bananenbrood met kokos, pinda en chocola

Het barst hier op de site natuurlijk al van de recepten voor bananenbrood, dus dat ik dit recept überhaupt nog toevoeg wil wat zeggen: dit móet wel een fenomenaal lekker bananenbrood zijn (is het inderdaad).

Ik tweakte mijn eigen recept om het lekkerste bananenbrood ooit te maken: met brokken chocolade, knapperige zoute pinda’s en chewy, zoete kokos is dit écht waanzinnig!

Voor extra bounty-achtigheid gebruikte ik trouwens deze chocolade, maar ik heb dit bananenbrood inmiddels ook met gewone extra pure choco gemaakt en beide versies zijn heerlijk!

Vegan bananenbrood met kokos en pinda

Ik maakte het toevallig weer eens met eieren, omdat die op moesten, maar meestal maak ik mijn bananenbrood tegenwoordig vegan, met 1 el gebroken lijnzaad en 3 el water per ei. In dit recept heb je dus 2 el lijnzaad en 6 el water nodig om de eieren te vervangen.

Zo maak je 1 bananenbrood van ca. 30 cm lang:

  • Wachttijd: 50 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 4 overrijpe bananen
  • 2 eieren
  • 25 gr kristalsuiker
  • 80 gr pindakaas met stukjes noot
  • 125 gr havermout
  • 40 gr geraspte kokos
  • 100 gr volkorenmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1/4 tl fijn zout
  • 100 gr pure chocola (evt met kokos en amandel)
  • 2 el kokosvlokken en 2 el gezouten pinda’s om te garneren

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van 30 cm lang in met olie of bakspray.

Bananenbrood bakken

Pel de bananen en breek ze in grote stukken. Doe die samen met de eieren, de suiker en de pindakaas in een mengkom. Prak fijn met een vork en mix daarna met een handmixer, of meng meteen met een standmixer.

Meng in een andere kom de havermout, het meel, het bakpoeder en het zout. Hak de chocola in grote brokken.

Bananenbrood met cranberry en chocola

Roer met een pollepel of spatel het droge mengsel door de natte ingrediënten. Roer tot alles net is opgenomen. Doe dan de chocola bij het beslag en roer tot de stukken net verdeeld zijn. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de kokosvlokken en de pinda’s over de bovenkant en druk lichtjes aan.

Bak het bananenbrood 50-60 minuten, tot een prikker er droog uitkomt, maar de kruimels aan de prikker nog wel vochtig zijn.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt