Baked oatmeal

Gebakken havermout

Om even bij de ontbijtjes te blijven: baked oatmeal! Warmer dan overnight oats (en dat mag wel met dit weer) en veel lekkerder dan gewone havermoutpap. Het duurt alleen even voor het klaar is, maar daar zijn wel een paar oplossingen voor. Dus maak dit recept gewoon een keer! Het voorbereiden is ontzettend simpel, en kan zelfs de avond vantevoren.

Baked oatmeal

 

Zo maak je baked oatmeal voor 2 personen:

  • Wachttijd: 35 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • 1 banaan
  • 100 gr havermout (zo grof of fijn als je lekker vindt, meergranenvlokken kunnen ook)
  • 200 ml (amandel- of andere noten-)melk (als je geen koemelk gebruikt, gebruik dan notenmelk, véél lekkerder dan sojamelk!)
  • (diepvries)fruit naar smaak
  • 1 ei
  • indien gewenst: 1 el gestampte muisjes

Zo maak je het

Baked oatmeal maken

Verwarm de oven voor op 200 graden (sla deze stap over als je het de avond vantevoren mengt). Prak de banaan in een ovenschaal. Doe de havermout, melk en ei erbij, met een snuf zout en eventueel de gestampte muisjes (voor een lekkere anijssmaak en een wat zoetere baked oatmeal) en kluts het geheel goed door elkaar. Verdeel het fruit erover/door. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Baked oatmeal

Over de oventijd: mijn oven kan ik voorprogrammeren om op een bepaald tijdstip aan te gaan. Ik stel mijn oven dus zo in dat hij 40 minuten voordat ik wil ontbijten aangaat, dan verwarmt hij voor en bakt hij. Dit kun je natuurlijk ook na-apen door de oven aan te zetten voor je onder de douche gaat oid. En anders is dit recept natuurlijk prima geschikt voor een lome weekendochtend!

Ik mix de baked oatmeal dus de avond vantevoren en zet hem dan meteen in de oven. Daarom gebruik ik altijd amandelmelk, koemelk wordt dan natuurlijk zuur.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 28 november 2014

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply