Havermout uit de oven
Om even bij de ontbijtjes te blijven: baked oatmeal! Warmer dan overnight oats (en dat mag wel met dit weer) en veel lekkerder dan gewone havermoutpap. Het voorbereiden is ontzettend simpel, en kan zelfs de avond van tevoren.
Baked oatmeal
Gebakken havermout is veel steviger van textuur dan havermoutpap, waardoor mensen die niet zo van gewone havermout houden het doorgaans ook heerlijk vinden. Welk fruit je naast de banaan toevoegt laat ik aan jou: meer banaan is heerlijk, maar zelf kies ik vrijwel altijd voor bevroren frambozen. Ik ben namelijk dol op frambozen in mijn ontbijt, en baked oatmeal is geen uitzondering.
Zo maak je baked oatmeal voor 2 personen:
- Wachttijd: 35 minuten
- Kooktijd: 5 minuten
- 1 banaan
- 50 gr havermout
- 1 ei
- 240 ml (noten)melk
- 75-90 gr (diepvries)fruit naar keuze
Zo maak je het
Baked oatmeal maken
Verwarm de oven voor op 200 graden (sla deze stap over als je het de avond vantevoren mengt). Prak de banaan in een ovenschaal. Doe de havermout en het ei erbij, met een snuf zout en kluts het geheel goed door elkaar. Voeg dan de melk toe en kluts opnieuw. Verdeel daarna het fruit erover/door. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Havermout uit de oven voorbereiden
Over de oventijd: mijn oven kan ik voorprogrammeren om op een bepaald tijdstip aan te gaan. Ik stel mijn oven dus zo in dat hij 40 minuten voordat ik wil ontbijten aangaat, dan verwarmt hij voor en bakt hij. Dit kun je natuurlijk ook na-apen door de oven aan te zetten voor je onder de douche gaat ofzo. En anders is dit recept natuurlijk prima geschikt voor een lome weekendochtend!
Ik mix de baked oatmeal dus de avond van tevoren en zet hem dan meteen in de oven. Daarom gebruik ik altijd amandelmelk, koemelk wordt dan natuurlijk zuur.
Laat hier weten wat je er van vindt