BAK! – Paul Hollywood – kookboekrecensie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Sinds ik 8 jaar geleden voor het eerst GBBO keek, ben ik fan van Paul Hollywood. De rust die hij uitstraalt, zijn handshakes en zijn bergen kennis over bakken en alles wat daarbij komt kijken: ik houd ervan. Ik deed daarom een klein dansje toen ik zag dat GoodCook een boek van hem heeft uitgegeven, en al helemaal toen ze het mij toestuurden.

Paul Hollywoord

BAK! (denk er zelf “on you marks, get set” voor) is het boek dat nog ontbrak in mijn kast. Gelijktijdig naslagwerk en inspiratiebron. Een soort encyclopedie van het bakken, maar dan op een toon alsof je beste vriendin je rustig door het proces praat.

BAK!

Bakboeken had ik al, maar het grote verschil is denk ik dat Paul een echte bakker is, en dus vanuit die ervaring schrijft. Veel techniek en informatie, plus ijzersterke basisrecepten, aangevuld met varianten en prachtige taarten.

Dat treft, want hoewel ik dol ben op baksels, vind ik écht bakken af en toe nogal intimiderend. Ik bedoel, zelf croissants maken en laagjestaarten bakken klinkt gaaf, maar ik ben niet voor niks van de makkelijke en snelle recepten.

Ik koos daarom voor de gulden middenweg en maakte met kerst een focaccia uit BAK!, met fijne kerstige toppings.

En warempel, met de stappen die Paul voorschrijft, huppelde ik door het recept en zette ik een beeldschone focaccia op tafel! Meer werk dan mijn focaccia met druiven, maar dus wel echt héél goed.

Foto’s in BAK!

De fotografie in het boek is zoals je mag verwachten bij een culinaire grootheid als Paul: beeldschoon en om je tanden in te zetten. Ik houd heel erg van de sfeer die er in het boek wordt neergezet. Niet te gestyled, en met veel gebruik van hard licht. Prachtig dus, voor deze foodfotograaf!

Conclusie BAK!

Juist als je bakken een beetje intimiderend vindt, is BAK! een geweldig boek om heel veel van te leren. Een superervaren bakker die je aan de hand neemt door zijn recepten, met prachtige beelden om de kunst af te kijken.

BAK! is uitgegeven door uitgeverij GoodCook en kost €27,50. BAK! is verkrijgbaar bij je lokale boekhandel en bij bol.com.

P.S. Ik kreeg BAK! cadeau van de uitgeverij. Ik ben niet betaald om over het boek te schrijven. Als je het boek koopt via mijn linkje naar bol.com, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt