Authentiek Japan thuis – kookboekrecensie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Van uitgeverij Good Cook kreeg ik het boek Authentiek Japan thuis toegestuurd. Ik eet graag Japans, maar ik heb er de ballen verstand van. Een boek dat me aan de hand neemt, kwam dus als geroepen!

Authentiek Japan thuis - kookboekrecensie

En dat is precies wat dit boek doet. Niet alleen staan er maar liefst 100 recepten in, werkelijk alles wat ik me afvroeg over termen en ingrediënten wordt uitgelegd. Alleen al dit maakt dit tot een bijzonder fijn boek.

Recepten in het boek

Daarnaast kreeg ik er ook ontzettende trek van. Ik bedoel: sashimirol met sardines, tofu van tahin (!!), aardbeienmochi, Japanse hotdogs, zelfgemaakte miso en natuurlijk ramen.

Die laatste zag er in het boek zó lekker uit, dat ik meteen besloot een eigen versie te maken van ingrediënten die ik in huis had. Daarmee zeker niet authentiek Japans, maar wel overheerlijk.

Authentiek Japan thuis - kookboekrecensie

Fotografie Authentiek Japan thuis

De foto’s in het boek zijn prachtig: ze vertellen samen het verhaal van de Japanse keuken, die voor mij gekenmerkt wordt door één eigenschap: zorgvuldigheid.

Elke handeling, elke beweging is precies en zorgvuldig, en dat stralen deze foto’s uit. Het knappe vind ik dat de recepten juist heel maakbaar overkomen.

Super netjes en zorgvuldig koken is niet mijn favoriete stijl van koken. Ik was dan ook erg blij om te zien dat de tekst zo’n andere vibe geeft.

Mijn enige kanttekening is dat sommige van de gerechten uit heel veel componenten bestaan. Ik vind het zelf vaak niet zo fijn om meerdere garnituren en sauzen te maken voor één gerecht, dus die recepten sla ik over.

Conclusie

Als je houdt van de Japanse keuken, is Authentiek Japan thuis echt een aanrader.

Gerechten die ik altijd intimiderend vond om te maken, worden uitgelegd op een manier waardoor ze maakbaar aanvoelen. De foto’s vertellen bovendien op prachtige wijze het verhaal van de Japanse keuken.

Authentiek Japan thuis is uitgegeven door Good Cook en kost €30,95. Het boek is te koop bij je lokale boekhandel en natuurlijk op bol.com.

P.S. Ik heb dit boek van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De linkjes naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt