Frisse aardbeien ijsthee zonder suiker

Frisse aardbeien ijsthee zonder suiker

De lekkerste ijsthee maak je heel eenvoudig zelf én suikervrij. Deze ijsthee met aardbeien en rozenwater is fris en spannend van smaak!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De lekkerste ijsthee maak je natuurlijk gewoon zelf. Heel makkelijk, en suikervrij. Zoals deze aardbeien ijsthee met rozenwater!

Frisse aardbeien ijsthee zonder suiker

IJsthee vond ik altijd maar vies. Ik houd namelijk absoluut niet van zoete koude drankjes, en in Nederland is ijsthee altijd rijkgevuld met een enorme schep suiker. Bleh.

IJsthee zonder suiker

Op onze reizen naar Amerika ontdekte ik echter de suikervrije ijsthee. Er ging een wereld voor me open: ijsthee die naar thee smaakt in plaats van naar suiker! Liters van het spul heb ik gedronken, in van die enorme piepschuim bekers om het langer koud te houden. En allemaal even lekker.

Zelfgemaakte aardbeien ijsthee

Thuis besloot ik dus te gaan experimenteren met zelf ijsthee maken. Meestal subtiel en helemaal zonder zoetigheid, maar soms ook met wat fruit erbij!

Het recept voor deze aardbeien ijsthee ontwikkelde ik voor mijn klant Honderd80. Ze wilde eigenlijk alleen koffierecepten hebben, maar enorme theeleut die ik ben, kreeg ik haar zover om óók een ijstheerecept op haar 404-pagina te zetten. En heb je nu meer zin in koffie, dan vind je daar ook een recept voor ijskoffie. Wel met een berg suiker 😉

IJsthee recept

IJsthee met fruit is altijd lekker, en omdat zij dol is op het aardbeiensap van Coolbest, verwerkte ik dat in deze suikervrije ijsthee.

Lijkt een speciaal voor jou (of je bedrijf) ontwikkeld recept jou ook gaaf? Neem dan even contact op via deze pagina, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn!

Zo maak je 750 ml aardbeienijsthee:

  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 5 minuten
  • 600 ml koud water
  • 2 tl losse groene thee (mag uit theezakje), liefst jasmijnthee
  • 150 ml Coolbest Strawberry Hill
  • 1 tl rozenwater
  • IJsblokjes naar smaak

Zo maak je het

Suikervrije aardbeien ijsthee

Schenk het water in een ruime kan. Doe de thee in een thee-ei of theezakje en hang dit in het water. Laat de ijsthee zo een uurtje trekken op kamertemperatuur.

Haal dan de thee uit de kan. Voeg het sap en het rozenwater toe en roer om. Serveer met ijsblokjes.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt