Zomerfruit uit de oven

Zomerfruit uit de oven

Dit zomerfruit uit de oven is de perfecte manier om overrijp fruit op te maken in plaats van weg te gooien. Een supermakkelijk en snel toetje.

Er is wat mij betreft weinig lekkerder dan vers zomerfruit. En ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar ik koop altijd te veel. Dit zomerfruit uit de oven is mijn oplossing voor een overschot aan overrijp fruit.

Zomerfruit uit de oven

Fruit uit de oven

Dit toetje is daarvoor een perfecte oplossing: het overrijpe fruit wordt gemengd met (bevroren) rood fruit. Wat smaakmakers eroverheen, even in de oven en klaar.

Zomerfruit uit de oven

Gebakken zomerfruit

Zo heb je ook doordeweeks een perfect toetje. Supermakkelijk, snel klaar en ook nog eens hartstikke gezond. Even nadenken leverde op dat het vermoedelijk met zo’n beetje al het fruit kan, behalve meloen of papaya ofzo. Maar dit gaan we dus jaarrond in de strijd tegen bederf gooien.

Zomerfruit uit de oven

Zo maak je zomerfruit uit de oven voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 2 perziken, nectarines of ander steenfruit
  • 100 gr (bevroren) rood fruit, bijvoorbeeld bosbessen en frambozen
  • 1 el honing
  • 1 takje rozemarijn 
  • 25 gr noten, bijvoorbeeld amandelschaafsel of andere gehakte noten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de steenvruchten doormidden, in kwarten en de kwarten dwars door. Zo heb je dus 8 soort van gelijke driehoekjes. Leg de partjes in een ovenschaaltje.

Zomerfruit bakken

Verdeel het rode fruit over en tussen het steenfruit. Sprenkel de honing in dunne straaltjes over het fruit. Haal de naaldjes rozemarijn van het takje en hak ze fijn. Strooi over het fruit. Verdeel ten slotte de noten gelijkmatig over het fruit. Bak het zomerfruit gedurende 25 minuten in de oven.

Tips:

Je zomerfruit uit de oven is extra lekker met een schep dikke yoghurt of crème fraîche ernaast. Met ander fruit en andere kruiden werkt het ook. Met pruimen en lavendelbloemen bijvoorbeeld!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt