Zomerfruit uit de oven

Black FridayBlack Friday

Dit zomerfruit uit de oven is hier in huis een beetje een noodoplossing. Je kent het wel: lekker perziken, pruimen, abrikozen of nectarines kopen en die nét iets te lang in de fruitschaal laten liggen. Ik ben meestal wel op tijd om geen rot fruit aan te treffen, maar het moet bij ontdekking meestal wel meteen op.

Fruit uit de oven

Dit toetje is daarvoor een perfecte oplossing: het overrijpe fruit wordt gemengd met (bevroren) rood fruit. Wat smaakmakers eroverheen, even in de oven en klaar.

Wat at Em - eetdagboek week 26

Gebakken zomerfruit

Zo heb je ook doordeweeks een perfect toetje. Supermakkelijk, snel klaar en ook nog eens hartstikke gezond. Even nadenken leverde op dat het vermoedelijk met zo’n beetje al het fruit kan, behalve meloen of papaya ofzo. Maar dit gaan we dus jaarrond in de strijd tegen bederf gooien.

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor zomerfruit uit de oven voor 2 personen:

  • 2 perziken, nectarines of ander steenfruit
  • 100 gr (bevroren) rood fruit, bijvoorbeeld bosbessen en frambozen
  • 1 el honing
  • 1 takje rozemarijn 
  • 25 gr noten, bijvoorbeeld amandelschaafsel of andere gehakte noten

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de steenvruchten doormidden, in kwarten en de kwarten dwars door. Zo heb je dus 8 soort van gelijke driehoekjes. Leg de partjes in een ovenschaaltje.

Zomerfruit uit de oven

Zomerfruit bakken

Verdeel het rode fruit over en tussen het steenfruit. Sprenkel de honing in dunne straaltjes over het fruit. Haal de naaldjes rozemarijn van het takje en hak ze fijn. Strooi over het fruit. Verdeel ten slotte de noten gelijkmatig over het fruit. Bak het zomerfruit gedurende 25 minuten in de oven.

Zomerfruit uit de oven

Tips:

Je zomerfruit uit de oven is extra lekker met een schep dikke yoghurt of crème fraîche ernaast. Met ander fruit en andere kruiden werkt het ook. Met pruimen en lavendelbloemen bijvoorbeeld!

Zomerfruit uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.