Na het succes van mijn barbecuesaus ging ik natuurlijk meteen op zoek naar recepten om ermee te maken. Ik lepel die saus ook zo uit het potje naar binnen, maar dat is nou net niet het idee, haha. Deze zalm uit de oven met barbecuesaus kun je trouwens ook prima op de barbecue maken, mits je een barbecue met een deksel hebt.
De kruidige, rokerige barbecuesaus en het frisse limoensap breken goed door het vettige van de zalm heen. Daardoor krijg je een heerlijk spicy gerecht dat vol en fris van smaak is.
Zalm uit de oven
Maak je de zalm met barbecuesaus in de oven, dan is het erg lekker om er groenten omheen te leggen, zoals tomaatjes, voorgekookte aardappels en wat je maar lekker vindt. Maak dan een dubbele portie van het sausmengsel en verdeel dat over de groenten.
Zo maak je zalm uit de oven met barbecuesaus voor 2 personen:
- Kooktijd: 30 minuten
- 200 gr zalmfilet zonder vel
- 1 el barbecuesaus
- 1 el olijfolie
- 1 tl limoensap
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de zalm af en dep hem daarna droog met keukenpapier. Roer dan de barbecuesaus los met de olie en het limoensap. Proef en voeg desgewenst extra zout toe. Ik vind dat niet nodig hierbij. Smeer de zalm rondom in met het sausmengsel.
Zalm met barbecuesaus
Vet een ovenschaal in en leg de zalm er – eventueel met groente eromheen – in. Rooster de zalm in ongeveer 20 minuten, tot hij rondom licht van kleur is, maar nog niet door en door gaar.
Zalm van de barbecue
Maak je de zalm met barbecuesaus liever op de barbecue, gebruik dan in plaats van een ovenschaal een vel aluminiumfolie met daarop een stuk bakpapier. Het bakpapier zorgt dat ze zalm niet aan de folie plakt, en de folie zorgt dat de zalm niet gaat lekken op je kooltjes.
Laat hier weten wat je er van vindt