Wat eten tijdens een hittegolf?

Yoghurtijs met granola

Van ontbijt naar toetje: in plaats van yoghurt met granola en fruit maakte ik yoghurtIJS met granola. Nog veel lekkerder, en heel makkelijk

Dit is in feite mijn favoriete ontbijt, maar dan als toetje. Romig yoghurtijs met granola en natuurlijk met fruit. Waanzinnig lekker en ontzettend makkelijk. Minder gezond dan als ontbijt, dat wel.

Yoghurtijs met granola

Ontbijten met een toetje

De grap is: ik lust helemaal geen yoghurtijs. Sterker nog: ik houd niet eens van yoghurt. Ja, als saus wel. En dus met fruit en granola, als ontbijt. Het leek me leuk om dat ontbijt te veranderen in een toetje, maar ik ging er stiekem van uit dat mijn man het ijs zou opeten.

Waarom dan toch yoghurtijs? Omdat ik het ontbijtje dus wél kan waarderen, en omdat ik ijs maken gewoon heel leuk vind.

Romig yoghurtijs

Boy, was I wrong. Want HOLY SHIT, dit yoghurtijs is me toch een partijtje LEKKER! Fris en toch zoet, hoewel er weinig suiker in zit. Heerlijk romig, en toch fruitig. En dan ook nog knapperig door de granola. En o ja, heel makkelijk te maken. Geen custard, geen gedoe.

Yoghurtijs met granola

Ik gebruik hiervoor mijn amandelgranola, maar het kan natuurlijk ook prima met granola uit de supermarkt. Zorg ervoor dat je een granola met wat grotere stukken erin koopt, want anders wordt de granola te snel zacht.

Gebruik je een hele zoete granola, voeg dan wat minder suiker toe aan de ijsbasis, anders wordt het al snel té zoet. Zorg trouwens dat je van die dikke, volvette Griekse yoghurt gebruikt. Niet iets dat zuurder is, want dan wordt het echt niet lekker.

Yoghurtijs met granola

Yoghurtijs maken met of zonder ijsmachine

Het is handig om hiervoor een ijsmachine te gebruiken, maar het kan ook zonder. Doe dan de ijsbasis in een afsluitbaar koelkastbakje, zet het in de vriezer en klop de ijsbasis elke 20 minuten om met een vork. Na 2-3 uur zou je dan stevig ijs moeten hebben.

Zo maak je ca. 600 ml yoghurtijs met granola:

  • Wachttijd: 2 uur
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 20 gr blauwe bessen, plus evt. meer om te serveren
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 75 gr van je favoriete granola

Zo maak je het

Doe de room en de suiker samen in een pannetje en verhit tot tegen het kookpunt. Roer ondertussen, zodat de suiker oplost. Haal de room zodra de suiker is opgelost van het vuur en laat iets afkoelen.

Zet de room daarna in de koelkast tot hij ijskoud is. Prak ondertussen de bessen met een vork helemaal fijn.

Zelf yoghurtijs maken

Wanneer de room is afgekoeld, ga je het ijs maken. Roer de room en de yoghurt goed los met elkaar. Giet het yoghurtmengsel dan in de ijsmachine en maak er volgende aanwijzingen van je ijsmachine ijs van.

Meng voordat je het ijs overschept in een koelkastbakje de granola door het ijs. Schep de bessen op het ijs voor je het overschept. Wanneer je het ijs in de bak schept, zullen de bessen vanzelf door het yoghurtijs swirlen.

Laat het ijs vervolgens nog 15,-2 uur steviger worden in de vriezer.

P.S. De link naar bol in dit artikel is een affiliate link. Als jij via deze link iets koopt, kost het jou niets extra, maar krijg ik wel een klein percentage commissie. Daar maak je me dus erg blij mee!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt