Voorjaarsrisotto met vis

Wat is jouw favoriete seizoen? Voor mij is dat echt de zomer. Hoe warmer, hoe liever. De zomer van vorig jaar was voor mij echt een droom die uitkwam. Dat gezegd hebbend, de lente is voor mij een goede tweede! Zeker met alle lekkere voorjaarsgroenten die er opeens weer zijn.

Voorjaarsrisotto met vis

Deze voorjaarsrisotto is mijn versie van de Italiaanse risotto alla primavera. Daar gaat officieel geen courgette in en ook geen vis, maar wat mij betreft maakt dat hem nóg lekkerder, dus we doen het gewoon.

Risotto met vis

Wat die vis betreft: ik laat de keuze voor de vis aan jou. Garnalen lijken me hier ook heerlijk ik, ik koos dit keer voor wat mijn visboer “vismix” noemt: afsnijdsels van allerlei vis. Zo had ik dit keer kabeljauw, tonijn, zalm, rogvleugel en zwaardvis te pakken, heerlijk! Als je voor één soort vis kiest, zou ik zalm nemen. Niet alleen voor de smaak, maar zeker ook voor de kleur! Eten er trouwens kinderen of zwangeren mee, vervang dan de wijn door extra bouillon.

Voorjaarsrisotto met vis

Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten voor voorjaarsrisotto met vis voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 kleine prei
  • 120 gr risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 600 ml bouillon
  • 220 gr vis
  • 75 gr doperwtjes

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Rasp de courgette grof. Verhit in een hapjespan of wok een el extra vierge olijfolie. Bak hier het amandelschaafsel in tot het begint te verkleuren. Voeg dan de courgette toe en bak tot die geslonken is.

Snijd ondertussen de prei in halve ringen. Haal het courgettemengsel uit de pan en verhit 2 el extra vierge olijfolie in de pan. Fruit op middelhoog de prei hierin totdat hij glazig begint te zien. Voeg dan de rijst toe en roer om tot alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Giet dan de wijn in de pan.

Voorjaarsrisotto

Draai het vuur iets lager en laat rustig pruttelen, terwijl je af en toe roert. Snijd de vis in hapklare stukjes. Wanneer de rijst bijna droog staat, voeg je een flinke scheut bouillon toe. Laat ook die opnemen terwijl je af en toe roert. Voeg dan weer bouillon toe. Ga zo verder tot de rijst nog net een klein beetje bite heeft.

Voeg dan nog een beetje bouillon toe, samen met de vis en de doperwten. Wanneer de vis een beetje ondoorzichtig wordt, voeg je de courgette toe. Roer goed om en laat alles doorwarmen. Serveer de risotto met een beetje citroensap en/of wat Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.