Trifle met aardbeien en anijs

Trifle met aardbeien en anijs

Trifle met aardbeien en anijs: het klassieke Engelse toetje, maar dan iets lichter en met een Franse twist! Snel, eenvoudig en ontzettend lekker.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Toen mijn groenteboer op de markt opeens drie dozen aardbeien voor €1,50 verkocht, móest ik natuurlijk een enorme berg aardbeien mee naar huis slepen. Naast eindeloos aardbeien snoepen, aardbeiensiroop, aardbeiensoep en aardbeiensorbet, verdween er ook een deel van de buit in deze trifle met aardbeien en anijs.

Trifle met aardbeien en anijs

Trifle met aardbeien

Dit klassieke Engelse toetje wordt oorspronkelijk gemaakt met gemengd fruit, sherry, custard en slagroom. Ik heb het wat minder zwaar en wat frisser gemaakt. Daarnaast ben ik dol op de smaakcombinatie van aardbeien en anijs, dus als je daar nog niet mee bekend bent, heb je des te meer reden om dit toetje eens te maken.

Trifle met zelfgebakken cake

Aangezien het weekend was, bakte ik zelf cake voor de onderste laag van de trifle (1 ei, 50 gr bloem, 50 gr suiker en 50 gr bloem, 3/8 tl bakpoeder, snufje zout. Ik heb ongeveer de helft van deze cake gebruikt), maar dat is natuurlijk absoluut niet nodig. Kies als je een cake koopt wel voor goede kwaliteit, en niet voor natte cake, want je wilt juist dat je cake wat vocht opneemt.

Trifle met aardbeien en anijs

Zo maak je aardbeientrifle met anijs voor 2 personen:

  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 15 minuten
  • 150 gr aardbeien
  • 1 el pastis
  • 1 el gestampte muisjes
  • ca. 100 gr roombotercake
  • 125 gr mascarpone
  • 25 gr suiker
  • kneepje citroensap

Zo maak je het

Snijd de aardbeien in stukjes en bewaar twee aardbeien ter garnering. Meng de stukje aardbei met de pastis en de gestampte muisjes. Laat de aardbeien zo minimaal een uur marineren.

Trifle maken

Snijd of scheur de cake in stukjes en verdeel de stukjes over twee glazen of coupes. Verdeel de aardbeien er overheen.

Klop de mascarpone los met de suiker en een kneepje citroensap en verdeel over de coupes of bakjes. Decoreer met de achtergehouden aardbeien. Laat de trifles met aardbeien en anijs even (hoe langer hoe beter) staan, zodat het vocht van de aardbeien goed in de cake kan trekken.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt