Eten in de vakantie - zomerse toetjes

Roodfruittaartjes met gin

Roodfruittaartjes met gin: frisse fruitvulling, romige custard en knapperig deeg. In deze taartjes proef je in elke hap de zomer!

Taart met gin

KokenKoken

Dit recept is echt waanzinnig lekker. In deze roodfruittaartjes met gin proef je in elke hap de zomer! Je kunt ze, zo op de valreep van het aardbeienseizoen, natuurlijk prima met aardbeien maken, maar ook frambozen, aalbessen en zelfs niet-rood fruit, zoals bosbessen, blauwe bessen of bramen lenen zich hier uitstekend voor.

Wat at EM - weekmenu week 26

Taartjes met rood fruit

Ik gebruikte zelf aardbeien en frambozen, in ongeveer gelijke verhoudingen. Het roodfruitseizoen duurt natuurlijk niet lang, maar met fruit uit de vriezer werkt het ook. Desondanks natuurlijk een goede reden om deze taartjes zo snel mogelijk te maken!

Zo maak je 4 roodfruittaartjes met ging van ca. 10 cm doorsnede:

  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Ca. 300 gr (rood) fruit: ik gebruikte ongeveer 150 gram aardbeien en 150 gram frambozen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el gin
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 1 el room of crème fraîche (net wat je in huis hebt)
  • 1 takje citroenmelisse, plus 4 blaadjes ter decoratie
  • 4 taartvormpjes van ca. 10 cm doorsnee

Zo maak je het

Rood fruit met gin

Snijd de aardbeien of ander groter fruit in kleine stukjes. Doe de frambozen erbij. Meng met de vanillesuiker en de gin, doe het takje citroenmelisse erbij en laat gedurende minimaal een uur marineren in de koelkast.

Taartbodems bakken

Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de vormpjes in met boter of bakspray. Omdat kleine vormpjes als deze vaak vrij snel roesten, heb ik de vormpjes bekleed met bakpapier. Doe je dat ook, vet dan zowel het vormpje als het bakpapier goed in.

Leg in elk vormpje een plakje deeg en snijd de randen rondom af (een tip voor het overgebleven deeg vind je onderaan). Prik de bodem op meerdere plekken in met een vork. Klop het ei los met de room en de suiker. Verdeel dit mengsel gelijk over de 4 vormpjes. Ik kwam op ongeveer 2,5 eetlepel vulling per taartje.

Roodfruittaartjes met gin en vanille

Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes gedurende ca. 15 minuten in de oven, tot de vulling opgebold is en goudbruin kleurt. Haal de taartjes uit de oven, prik de vulling op meerdere plekken in en laat de vulling zo inzakken. Haal de taartjes na 5 minuten uit de vormpjes en laat ze op een rooster volledig afkoelen.

Roodfruittaartjes met gin en vanille

Verdeel om te serveren de fruitvulling gelijkmatig over de taartjes. Het takje citroenmelisse doe je weg. Leg op elk taartje een blaadje citroenmelisse en serveer.

Overgebleven bladerdeeg verwerken

Van het overgebleven bladerdeeg maak je in een handomdraai zoutjes. Neem de deegresten bij elkaar, kneed even door en rol uit tot een deeglap iets dunner dan de plakjes bladerdeeg waren. Besmeer de plak met pesto, rol op, snijd in repen en draai die nog verder in elkaar. Bak gedurende 20 minuten in de oven en klaar!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt