Traybake met halloumi, courgette en paprika

Traybake met halloumi, courgette en paprika

Een snelle, low carb traybake: courgette, paprika en erwtjes met knapperige halloumi erop. Makkelijk vitamientjes tanken!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een traybake barstensvol groente, knapperige, hartige halloumi en een fijne saus van gepofte knoflook. Lekker, makkelijk en snel! De ideale maaltijd voor dagen met weinig tijd.

Traybake met halloumi, courgette en paprika

Traybake met knapperige halloumi

Als je mij al eventjes volgt, weet je dat ik graag halloumi eet. Kaas die zo knapperig wordt als een crouton, wat wil een mens nog meer? Nou bakte ik mijn halloumi altijd in een koekenpan, maar een tijdje geleden kwam ik er achter dat het in de oven ook heerlijk knapperig wordt.

Als enorme liefhebber van traybakes, besloot ik daarom meteen om een traybake met halloumi op tafel te zetten. En dat wás me toch lekker. Om het net dat beetje meer te geven, maakte ik er trouwens ook nog een supersimpele saus van gepofte knoflook bij. Kost je 3 minuten, dus sla die maar niet over.

Traybake met halloumi, courgette en paprika

Zo maak je traybake met halloumi, courgette en paprika voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 2 gele paprika’s
  • 1 courgette
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 blok halloumi
  • 200 gr doperwtjes (vriezer)
  • 1 el citroensap
  • platte peterselie naar smaak

Zo maak je het

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden hete lucht. Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes en leg deze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ook de knoflooktenen op de bakplaat. Besprenkel de groente met 1 el olijfolie, plus zwarte peper naar smaak. Voeg ook zout toe, maar niet te veel, want de halloumi is ook zout!

Traybake met courgette en paprika

Snijd vervolgens de halloumi in blokjes en verdeel deze over de bakplaat. Rooster de traybake twintig minuten. Verdeel dan de erwtjes over de bakplaat en verwijder de knoflooktenen. Rooster dan de traybake nog eens 5 minuten.

Haal ondertussen de knoflooktenen uit hun schilletje en wrijf ze in een vijzel fijn met een snuf zout. Roer ten slotte de resterende el olijfolie en het citroensap door de knoflook. Snijd als laatste de peterselie grof.

Serveer de traybake met halloumi met de knoflookdressing en de peterselie.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.9 / 5. Aantal: 11

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt