Tarte tatin van wortel

Tarte tatin van wortel of regenboogpeen

Tarte tatin van appel is heerlijk, maar deze beroemde taart kun je ook hartig maken, van wortel. In de versie met regenboogpeen spectaculair.
Black Friday 2023Black Friday 2023

Deze wortel tarte tatin aten we de afgelopen weken meerdere keren, niet alleen omdat we nu eenmaal vaak wortel in onze groentetas kregen, maar ook omdat hij ontzettend lekker is. De versie op de foto’s is verreweg de spectaculairste, namelijk met regenboogpeen. Extra mooi dus voor deze tarte tatin van wortel. Minstens net zo mooi is trouwens de versie met paarse wortel. Let wel op want paarse wortel maakt wel álles paars.

Tarte tatin

Hoewel het er spectaculair uitziet, is dit gerecht makkelijk en snel te maken. We eten het dan ook regelmatig doordeweeks. Dit recept is overigens voldoende voor 4 personen als je er een salade naast serveert.

Deze tarte tatin van wortel kun je in plaats van met feta en rode peper overigens ook met geitenkaas en roze peper maken, zie daarvoor de tip onderaan.

Tarte tatin van wortel

Zo maak je tarte tatin van wortel voor 2 personen:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 3 plakjes roomboterbladerdeeg
  • ca. 600 gr wortel, ongeveer 8 stuks, gewassen
  • 75 gr feta
  • 1 rode peper, naar smaak met of zonder pitjes, fijngesneden
  • 1 el suiker

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht of 200 onder-/bovenwarmte. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de wortels in stukjes van ca. 2 cm breed. Vet een quichevorm in met een beetje olie. Bestrooi de bodem met de suiker. Zet de wortelstukjes hier rechtop in een mooi patroon in.

Tarte tatin maken

Bestrooi de wortel met de rode peper. Verkruimel de feta erboven.

Maak een plakje bladerdeeg nat, leg het volgende plakje erop en herhaal ééns keer. Rol het stapeltje bladerdeeg uit tot het groot genoeg is voor de quichevorm. Leg het deeg over de vulling, stop de randen goed in en snijd overtollig deeg weg.

Tarte tatin van wortel

Bak de taart gedurende 25-30 minuten (ik ga zelf vanaf 20 minuten elke 5 minuten kijken) tot de bovenkant mooi bruin is. Haal de taart uit de oven en leg er een bord omgekeerd op. Draai het geheel om en schud dan voorzichtig met het geheel. Als het goed is kun je de vorm nu optillen zonder dat de taart meekomt. Laat de taart 5 minuten rusten en snijd dan in punten.

Variëren met tarte tatin van wortel

Deze tarte tatin van wortel kun je, naast met verschillende soorten peen ook met verschillende soorten kaas en peper maken. Het lekkerste vind ik de feta vervangen door 75 gr zachte geitenkaas en het pepertje vervangen door 1 el gecrushte roze peper.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Sint 2023Sint 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt