Kleine taartjes met frambozen en pistachecrème

Kleine taartjes met frambozen en pistachecrème

Heerlijk zomers en ontzettend feestelijk, deze kleine taartjes met frambozen en pistachecrème. Extra lekker door de toevoeging van oranjebloesemwater.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Zoals ieder jaar vierde ik ook dit jaar mijn verjaardag met een etentje, zij het later, buiten en met een kleiner gezelschap. En met een baby van 2 maanden, waardoor mijn menu wat minder werk was dan het meestal is. Als dessert maakte ik deze taartjes met frambozen en pistachecrème, met chocoladesorbet van mijn favoriete chocolatier, met wat olijfolie en zeezout. Dit is een duidelijk geval van simpel, snel en smakelijk!

Kleine taartjes met frambozen en pistachecrème

Taartjes met pistachecrème

Want hoe fancy deze taartjes er ook uitzien, ze zijn écht heel weinig werk om te maken. Nou had ik de mazzel dat ik potten pistachecrème van Sicilië had meegenomen, dus die hoefde ik niet zelf te maken. Gelukkig is deze crème ook in Nederland te koop.

Zelf maken is natuurlijk nog leuker, dus als je daar de tijd voor hebt, zou ik dat zeker doen. Ook daarvoor kun je kiezen uit een eenvoudiger recept en een versie met wat meer handelingen.

Kleine taartjes met frambozen en pistachecrème

Kleine taartjes met frambozen en oranjebloesem

De taartbodems zijn koekjes van zanddeeg, met wat oranjebloesemwater voor een echte smaaksensatie. De combinatie van oranjebloesem en pistache is niet alleen klassiek voor de Midden-Oosterse keuken, ook op Sicilië kom je deze tegen. Perfect met frisse zomerse frambozen. Je hebt voor de bodems ook een muffinvorm nodig.

Zo maak je 12 taartjes met frambozen en pistachecrème:

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Wachttijd: 45 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 150 gr bloem
  • 35 gr suiker
  • 65 gr ijskoude roomboter
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 30 ml ijskoude melk
  • 90 gr pistachecrème
  • 36 frambozen

Zo maak je het

Zanddeeg met oranjesbloesem

Maak eerst het deeg: doe hiervoor de bloem en de suiker in de keukenmachine. Snijd de boter in blokjes en voeg die toe. Doe het oranjebloesemwater en een snuf zout erbij en pulseer tot je een kruimelig deeg hebt. Voeg dan de melk toe en pulseer opnieuw tot het deeg “pakt” en een deegbal begint te worden.

Vorm een platte schijf van het deeg, verpak hem in een plastic zakje en leg het deeg minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.

Taartjes met pistache en frambozen

Bestrooi je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Meet de onderkant van je muffinvorm en steek vervolgens cirkels uit het deeg die 2 cm groter in diameter zijn. Mijn muffinvorm heeft onderaan een diamter van 6 cm, dus mijn cirkels werden 8 cm.

Vet de muffinvorm in en leg in elk vakje een rondje deeg. Als het goed is, heeft elk koekje nu een opstaand randje. Bak de taartbodems in 15-20 minuten tot de opstaande randjes lichtbruin kleuren.

Laat de koekjes 10 minuten afkoelen in de vorm en verplaats ze daarna naar een afkoelrooster. Je kunt de taartbodems in een luchtdichte doos zeker 3 dagen bewaren.

Taartjes met frambozen en pistache bereiden

Besmeer elk koekje met ongeveer een theelepel pistachecrème. Zet er drie frambozen bovenop.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt