S'mores bars

S’mores bars

S'mores bars: een stevige en krokante bodem met veel smaak, een dikke laag pure chocolade, knapperige zoute pinda's, warm, met gegrilde marshmallows erop.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

S’mores zijn lekker, maar elke keer de barbecue aanslingeren is een beetje gedoe. En trouwens. Het kan nog lekkerder. Deze s’mores bars maak je van de bekende combi van chocola en marshmellows, maar dan met zelfgebakken koek ipv gekochte, en… zoute pinda’s!

S’mores bars

S’mores bars hebben wat een vriend van mij noemt het “hoooohhhhhh-effect”. Oftewel: er gaat een soort juichende zucht door de menigte als ik hiermee aan kom zetten. Niet zo gek, al zeg ik het zelf. Een stevige en krokante bodem met veel smaak, een dikke laag pure chocolade, knapperige zoute pinda’s, en dat allemaal warm, met een laag gegrilde marshmallows er bovenop. Ik zou ook juichen als ik daar opeens een stukje van onder mijn neus kreeg.

S'mores bars

Het recept voor de s’mores bars is voor een behoorlijke portie. Ik maak dit als toetje voor een flinke groep mensen, of voor een nog grotere groep als onderdeel van een grand dessert. Normaal gesproken maak je s’mores door een stukje chocolade en een boven de barbecue gegrilde marshmallow tussen twee koekjes te klemmen, maar met het Nederlandse klimaat vind ik dat voor etentjes veel te riskant. Bovendien zou je ze dan alleen in de zomer kunnen eten, en daar vind ik s’mores veel te lekker voor.

Door er s’mores bars van te maken, kun je deze traktatie jaarrond op tafel zetten. Je zou het recept natuurlijk kunnen halveren of zelfs in vieren delen, maar ik vind zo’n grote schaal vol altijd wel erg leuk. Bovendien zorgt wachten tot ik een tafel vol gasten ervoor dat ik dit niet te vaak maak. En dat is maar goed ook, want deze s’mores bars zijn machtige caloriebommetjes.

De s’mores bars van tevoren maken

Je kunt de s’mores bars gemakkelijk voorbereiden: de koeklaag kun je zeker een dag van tevoren al maken. Bak hem dan iets korter dan in het recept staat, 25-30 minuten in plaats van 30-35. Op de dag dat de de s’mores bars wilt serveren, doe je de koek dan nog een kwartiertje op 150 graden. Volg daarna de stappen van het recept.

Zo maak je ca. 25 stuks s’mores bars:

  • Kooktijd: 1 uur
  • 165 gr havermout
  • 210 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 1/4 tl zout
  • 200 gr pure chocolade
  • 150 gr zoute pinda’s
  • 200 gr marshmallows

Zo maak je het

S’mores bars voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm in de goede maat met een laag aluminiumfolie en vet deze in met bakspray of boter.

Maak dan de koeklaag. Meng daarvoor in de keukenmachine of met twee messen de havermout, bloem, bakpoeder, boter, suiker en zout tot een kruimelig deeg. Doe dit in de bakvorm en druk aan tot een gelijkmatige laag.

Bak de koek gedurende 30-35 minuten tot hij goudbruin ziet.

Hak ondertussen de chocolade en de pinda’s grof. Houd ze wel apart van elkaar!

S’mores bars bereiden

Verdeel de gehakte chocolade gelijkmatig over de warme koeklaag en laat de chocola even smelten. Smeer de chocolade indien nodig nog wat uit, zodat over de hele koeklaag een laagje chocolade ligt.

S'mores bars

Verdeel dan de gehakte pinda’s gelijkmatig over de chocola. Druk de pinda’s zachtjes in de chocoladelaag, maar zet niet te veel kracht, ze moeten er een beetje in zakken, maar wel bovenuit blijven steken.

Zet dan je oven op de hoogste grillstand. Verdeel de marshmallows over de ovenschaal en zet het geheel onder de grill. Blijf erbij! Binnen 5 minuten zouden de marshmallows mooi gekleurd moeten zijn.

Lift de s’mores bars aan de aluminiumfolie voorzichtig uit de schaal en snijd ze in stukken.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt