Salade met kalettes en sinaasappel

Salade met kalettes en sinaasappel

Knisperige kalettes, frisse sinaasappel, romige linzen en hartige feta: het zit allemaal in deze heerlijke salade met kalettes en sinaasappel!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een paar maanden geleden had ik ze al voorbij zien komen op instagram: kalettes. Een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Op allebei ben ik dol, dus toen ze onlangs in mijn groentetas zaten, was ik helemaal in mijn nopjes. Ik bedacht deze heerlijke salade met kalettes en sinaasappel. Die twee zijn tegelijk in het seizoen, van november tot en met maart, en daarmee een perfecte combinatie wat mij betreft!

Salade met kalettes en sinaasappel

Geroosterde kalettes

De kalettes heb ik geroosterd in de oven. Als je je kalettes liever iets zachter hebt, kun je ze het beste 10 minuten stomen, of 5 minuten stomen en daarna doorgaren in de oven. Ik houd wel van een stevige bite, dus ik kan je alleen roosteren aanraden!

Deze salade wordt het allerlekkerst als je bloedsinaasappel gebruikt, die is wat frisser dan gewone sinaasappel, maar met gewone werkt het natuurlijk ook! Kalettes schoonmaken is trouwens heel makkelijk: afspoelen met water, eventueel kontje eraf en klaar.

Salade met kalettes en sinaasappel

Zo maak je salade met kalettes en sinaasappel voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 400 gr kalettes
  • 15 gr pistachenoten
  • 1 blik bruine linzen afgespoeld en uitgelekt, of 250 gr zelf gekookte linzen
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 75 gr feta

Zo maak je het


Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de kalettes schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met wat neutrale olie en zout en peper naar smaak. Rooster de kalettes 15 minuten tot ze knisperen.

Salade met kalettes

Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof. Verwarm de linzen in een pan of in de magnetron. Schil de sinaasappels met een mes en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap dat daarbij vrijkomt op, en knijp de vliezen ook goed uit.

Verdeel de kalettes, linzen en partjes sinaasappel over twee borden. Bestrooi met de pistachenoten. Verkruimel de feta over de salade. Maak ten slotte een vinaigrette van 2 el sinaasappelsap, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Besprenkel de salade met kalettes en sinaasappel met de vinaigrette.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt