Salade caprese met nectarine en rauwe ham

Salade caprese met nectarine en rauwe ham

Binnen 5 minuten aan tafel met dit ultiem zomerse gerecht! Deze salade caprese met nectarines en rauwe ham vangt de essentie van de zomer.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Soms heb ik van die gerechten die onbedoeld een voltreffer zijn. Deze salade caprese met nectarine en rauwe ham is er zo één. Geïnspireerd door een collegablogger begon ik met tomaat en nectarine als basis. Door de toevoeging van buffelmozzarella en rauwe ham, werd het geheel in één klap meer dan de som der delen. Deze salade vangt de essentie van de zomer op een bord.

Salade caprese met nectarine en rauwe ham

Zomerse salade

Bovendien staat deze heerlijk salade binnen 5 minuten op tafel: tomaatjes en nectarine snijden, de rest erbij en klaar. Alle reden dus om deze salade caprese heel vaak op tafel te zetten, nu zowel nectarines als tomaten volop in het seizoen zijn!

Over ingrediënten gesproken: omdat er zo weinig in deze salade zitten, is de kwaliteit ervan bepalend voor de smaak. Kies dus absoluut voor buffelmozzarella en neem de lekkerste olijfolie en rauwe ham die je je kunt veroorloven. Begrijp me niet verkeerd: die kan ook prima uit de supermarkt komen, maar kies de beste. En maak je deze salade toevallig op vakantie in Zuid-Europa, dan ben ik bij deze jaloers op de kwaliteit van de spullen die je kunt gebruiken daar…

Salade caprese

Voor mij was deze salade voldoende als lunch. Brood ernaast is natuurlijk altijd lekker. Maak je wat meer en serveer je er brood bij, dan is deze salade ook perfect als licht, zomers diner. Natuurlijk kun je deze salade caprese ook prima als voorgerecht serveren.

Zo maak je salade caprese met nectarine en rauwe ham als lunch voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 2 rijpe nectarines
  • 200 gr minitomaatjes
  • 1 bol (125 gr) buffelmozzarella
  • 2 plakken rauwe ham
  • 20 ml extra vierge olijfolie
  • een klein handje platte peterselie

Zo maak je het

Snelle salade

Snijd de nectarines in stukjes. Halveer de tomaatjes. Verdeel de nectarines en tomaatjes over twee borden. Scheur de mozzarella boven de borden in stukjes. Doe hetzelfde met de ham. Verdeel de olijfolie gelijkmatig over de de borden en maal er zwarte peper overheen. Scheur ten slotte de peterselie grof boven de borden.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt