Romige pastasaus van pompoen met gochujang

Romige pastasaus van pompoen met gochujang

Kerst 2024Kerst 2024

Pastasaus met een kick: dat is deze romige pastasaus van pompoen met gochujang.

Gochuwattes? Gochujang is een Koreaanse peperpasta, die niet alleen lekker is in Koreaanse recepten, maar heel veel andere gerechten een verrukkelijke oppepper geeft.

Romige pastasaus van pompoen met gochujang

In dit recept combineer ik de gochujang met gerooktepaprikapoeder (pimentón) voor nog meer smaak en bite. Heerlijk in combinatie met de zoete, romige pompoen!

Deze saus is het lekkerste bij een korte, buisvormige pasta, zodat de saus goed kan blijven plakken. Je kunt deze saus trouwens prima invriezen.

Wil je het nóg lekkerder, doe dan de pasta met de saus in een ovenschaal, bestrooi met oude kaas en grill tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.

Pittige pastasaus

Kijk trouwens wel een beetje uit de met de gochujang: onze kinderen vonden de saus met 2 tl écht te pittig. Proef dus eerst na 1 tl hoe je smaak vindt!

Romige pastasaus van pompoen met gochujang

Pasta met pompoen

Zoals voor de meeste van mijn pompoenrecepten, had ik de pompoen al gegaard, dit keer in de oven met wat stoom. Dit recept werkt met geroosterd, gekookte én gestoomde pompoen, dus doe gewoon wat je zelf handig vindt.

Is je pompoen nog niet gaar, volg dan mijn aanwijzingen aan het begin van het recept.

Zo maak je romige pastasaus van pompoen met gochujang voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 650 gr pompoen (schoon gewicht, van een pompoen van ca. 900 gr of uit de vriezer)
  • 125 gr ricotta
  • 1-2 tl gochujang
  • 1 tl pimentón, plus extra om te garneren
  • pasta om te serveren

Zo maak je het

Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Rooster deze in de oven met 1 el olijfolie, plus zout en peper naar smaak, op 200 graden hete lucht, of stoom of kook de blokjes in een pan.

In alle gevallen duurt het ongeveer 25 minuten voor de pompoen zacht is. Zet de pasta 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pompoen op.

Romige pompoensaus

Doe de pompoen in een pan (voor met de staafmixer) of in een blender met de ricotta, 1 tl gochujang en de pimentón. Pureer tot een gladde saus. Voeg desgewenst een scheutje kookwater van de pasta toe om de saus wat dunner te maken.

Proef, maak op smaak met zout en voeg als je wilt de andere tl gochujang toe. Serveer meteen. Strooi op het bord nog wat pimentón over de pasta.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt