Luchtig, romig en met een berg rabarber erin: deze rabarberpudding is heel makkelijk en ongelooflijk lekker. Het is overigens geen pudding zoals een Monatoetje, maar meer een een Britse pudding. Warm lekker, maar koud net zo goed.
Clafoutis of pudding?
Je zou het ook een clafoutis kunnen noemen, maar dit gerecht is een stuk zachter en fluffier dan een gewone clafoutis.
Hoe je dit gerecht ook noemt: het is megamakkelijk én heel lekker. Zeker als je, net zoals ik, dol bent op rabarber.
Dus hup, de keuken in en maak rabarberpudding!
Zo maak je rabarberpudding voor 4 personen:
- Wachttijd: 35 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- 350 gr rabarber
- 40 gr bloem
- 90 gr suiker
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 el honing
- optioneel: 1 tl oranjebloesemwater
Zo maak je het
Was de rabarber en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Eenvoudige rabarberpudding
Meng in een kom de bloem en de suiker met een snufje zout. Voeg de eieren, de melk en de honing (en eventueel het oranjebloesemwater) toe en klop tot een glad beslag.
Vet een ovenschaal in en schenk het beslag erin. Verdeel de rabarber over het beslag. Bak de rabarberpudding in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat hier weten wat je er van vindt