Lekker griezelen met een kop thee en deze pumpkin spice cake! Dit spooky schatje bevat geen pompoen, maar ziet er wel zo uit. Perfect om van te genieten als de wind om het huis blaast, maar natuurlijk ook voor andere momenten!

Cake met pumpkin spice
In de cake gaat wel pumpkin spice, maar geen pompoen. Met pompoen is ook heerlijk, maar net wat minder laagdrempelig, terwijl het juist zo leuk is om deze cake even snel in elkaar te flansen.
Ik gebruikte een pompoenbakblik, maar met een ronde springvorm werkt dit net zo goed. Het kan dan – als je net als ik geen bijzonder vaste hand van tekenen hebt – handig zijn om online een sjabloon te zoeken voor het gezicht van de pompoen.
Wil je de boel trouwens net zo gezellig aankleden als op de foto’s, dan moet je even naar de HEMA, want daar komen o.a. de bordjes en die schattige lampjes vandaan.
Zo maak je 1 pumpkin spice halloween cake van ca. 20 cm doorsneden:
- Kooktijd: 55 minuten
- 150 gram roomboter
- 150 gr kristalsuiker
- 1 eetlepel pumpkin spice kruiden
- snuf zout
- 3 eieren
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 20 gr poedersuiker
- 1 theelepel sinaasappelsap
- 70 gr mascarpone
- 30 gr Griekse yoghurt
- optioneel: oranje kleurstof
- 1 decoratiestift met eetbare inkt
Zo maak je het
Doe de boter, de suiker, de pumpkin spice en het zout bij elkaar in een kom en klop met een handmixer tot het mengsel licht en luchtig is. Klop dan 1 voor 1 de eieren er doorheen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Spatel het bakmeel door het beslag. Vet de Halloween cakevorm in met bakspray en doe het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad. Tik dan met de vorm 3x op het aanrecht om het beslag goed in de hoekjes te laten komen.
Pumpkin spice Halloween cake
Verwarm de oven op 175 graden en bak de cake tot een prikker er net aan droog uitkomt. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Wordt de cake voor die tijd al snel bruin, dek de Halloween cake dan af met wat aluminiumfolie terwijl de cake verder bakt.
Laat de cake helemaal afkoelen voor je de frosting maakt. Roer hiervoor het sinaasappelsap door de poedersuiker. Voeg dan de mascarpone en de Griekse yoghurt toe en roer tot je een glad mengsel hebt.
Voeg dan de oranje kleurstof toe. Hoeveel je nodig hebt, hangt van de kleurstof af, dus bepaal zelf wanneer je de kleur oranje goed vindt.
Kleur de ogen, neus en mond van de pompoen cake in met de decoratiestift. Smeer dan de rest van de pompoen in met de oranje frosting.
Laat hier weten wat je er van vindt