Pompoenburgers met avocadocrème en gebakken ui

Na al het heerlijks van de feestdagen, lust ik aan het begin van het jaar ook nog wel iets lekkers, maar dan graag wel zonder al te veel werk. En als het even kan ook graag gezond. Deze pompoenburgers voldoen helemaal aan mijn eisenpakket! Ze zijn eenvoudig te maken, vol smaak en nog gezond op de koop toe.

Pompoenburgers maken

De makkelijkste manier om pompoen klaar te maken vind ik in de oven. Ook hier kies ik dus voor die methode, te meer omdat ik de pompoenburgers graag op verse afbakbroodjes serveer. Dan draait de oven dus voor twee dingen tegelijk. Terwijl de pompoen bakt, kun je rustig de avocadocrème maken en de ui bakken. Als dat klaar is, hoef je de pompoenburgers alleen nog maar te assembleren.

Ik maak doorgaans vier van deze burgers, want ik gebruik relatief kleine broodjes. Met een salade ernaast en iets grotere broodjes, kun je dit ook prima voor vier personen op tafel zetten.

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 pompoenburgers met avocadocrème en gebakken ui:

  • 1 kleine ronde pompoen
  • 3 el extra vierge (citroen)olijfolie
  • gemalen rode peper zoals pul biber of piment d'Espelette naar smaak
  • 4 afbakbroodjes, ik gebruikte rozenbroodjes van AH
  • 1 rijpe avocado
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 2 uien

Pompoenburgers uit de oven

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snijd de helften in plakken van 1-1,5 cm dik. Schil de plakken. Leg de plakken op een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie, plus rode peper naar smaak. Keer de plakken om en herhaal dit.

Schuif de pompoen in de oven en laat hem in 25-30 minuten mooi bruin worden. Doe de broodjes na 10 minuten in de oven en haal ze eruit als ze mooi bruin zijn.

Avocadocrème maken

Prak voor de avocadocrème de avocado glad met de geitenkaas en versgemalen zwarte peper naar smaak. Snijd de uien in halve ringen en bak die in wat roomboter of olijfolie op middelhoog vuur zacht en bruin.

Pompoenburgers met avocadocrème en gebakken uien

Snijd de broodjes open en besmeer steeds beide snijvlakken met avocadocrème. Beleg met uien en plakken pompoen en klap de broodjes dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *