cadeaus december foodies

Peche melba ijsjes

Makkelijke ijsjes die toch hele luxe lijken: peche melba ijsjes. De klassieke combinatie van perzik, framboos en vanille!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De coupe pêche Melba is niet voor niets op heel veel ijskaarten te vinden. Dat is omdat hij zo lekker is! Niet zo gek, want perzik, frambozensaus en vanille-ijs zíjn ook gewoon heerlijk samen. Diezelfde smaakcombinatie, zit in deze peche melba ijsjes.

Peche melba ijsjes

Nét een beetje handzamer, minstens net zo lekker en natuurlijk ook gewoon lekker verfrissend op een zomerse dag! In plaats van vanille-ijs gaat er vanillekwark in deze fruitige ijsjes. Daarmee zijn ze ook een stukje gezonder!

Zelf peche melba maken

In de klassieke ijscoupe gaan frambozencoulis en gepocheerde perziken. Ik gebruik gewoon verse perzik, maar die gaat – net als de frambozen – wel door een zeef. Vooral voor het mooi, dus als je geen zin hebt om ze te zeven, is dat niet nodig. Zitten er meteen meer vezels in je peche melba ijsjes ook.

IJs met perzik en framboos

Het is het makkelijkst om de peche melba ijsjes te maken met een blender, maar met een keukenmachine of staafmixer werkt het ook. Welk apparaat je ook kiest, zorg ervoor dat de mix zo glad mogelijk wordt.

Met dit recept heb je voldoende voor 6-10 ijsjes, afhankelijk van welke vorm je gebruikt. Ik heb er zelf een heleboel, zoals van Ikea en van de HEMA. De ijsjes op de foto zijn gemaakt met deze vorm (aff.).

Zo maak je 6 peche melba ijsjes:

  • Wachttijd: 4 uur
  • Kooktijd: 30 minuten
  • 4 perziken
  • 200 gr (plantaardige) vanillekwark
  • 125 gr frambozen
  • 1 tl poedersuiker

Zo maak je het

Was de perziken en snijd ze in kwarten. Pureer de perziken met de kwark tot een glad mengsel. Zeef de perzikpuree als je geen spikkels in je ijsjes wilt.

Prak de frambozen en wrijf ze door een zeef, of prak ze gewoon zo fijn mogelijk als je pitjes in je ijsjes geen probleem vindt.

Makkelijke peche melba

Meng de frambozenpuree met de poedersuiker en 1 el water.

Schenk dan in alle ijsvormpjes een bodempje perzikpuree. Doe in elk vormpje een klein lepeltje frambozenpuree. Herhaal dit proces tot alle purees op zijn.

Bevries de peche melba vervolgens minimaal 4 uur, tot ze helemaal hard zijn.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt