Lemon curd muffins met frambozen

Lemon curd muffins met frambozen

Deze lemon curd muffins met frambozen zijn heerlijk fris van smaak en lekker licht en luchtig, met een frisse vulling van lemon curd en frambozen!

Achter in mijn koelkast stond al een tijdje een pot lemon curd. Heerlijk spul, en ik gebruik met het liefde, maar meestal gebruik ik er geen enorme hoeveelheden van. En aangezien lemon curd maar beperkt houdbaar is, besloot ik te kijken wat ik er eens mee zou kunnen bakken. Aangezien lemon curd naast citroen, uit boter, suiker en eieren bestaat, leek het me het handigst om een cakebeslag “aan te vullen” met lemon curd. Omdat ik dol ben op de combinatie van citroen en frambozen, maakte ik er deze heerlijke lemon curd muffins met frambozen van. Deze muffins zijn heerlijk fris van smaak en lekker licht en luchtig, met een frisse vulling van lemon curd en frambozen. Het ultieme voorjaarscakeje dus!

Lemon curd muffins met frambozen

Lemon curd

Natuurlijk is zelfgemaakte lemon curd het allerlekkerst. Maar ik ben ook maar een mens: ik koop het meestal gewoon. Let daarbij wel even op welke ingrediënten erin zitten. Als je het zelf maakt, bevat lemon curd alleen citroen, roomboter, eieren en suiker.

De meeste merken lemon curd in een potje bevatten echter allerlei andere ingrediënten. Sterker nog, er bestaat zelfs lemon curd waar überhaupt geen melkproducten aan te pas komen. De beste versie die ik in de winkel gevonden heb, is die van Bonne Maman, daar zit naast de hoofdingrediënten alleen tapiocazetmeel in. En nee, ik word niet door ze gesponsord. Was het maar waar, haha.

Lemon curd muffins met frambozen

Zo maak je 12 lemon curd muffins met frambozen:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • 150 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • ca. 220 gr lemon curd
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr diepvriesframbozen

Zo maak je het

Muffins met lemon curd

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter met de suiker in een mengkom en klop ze in een minuut of 5 tot een luchtige, bleekgele crème. Klop er vervolgens 125 gr van de lemon curd doorheen.

Klop als deze helemaal opgenomen is de eieren er één voor één doorheen. Zorg dat telkens het ene ei helemaal is opgenomen voordat je er een volgend ei doorheen klopt.

Muffins met frambozen

Zeef de bloem en het bakpoeder met een snuf zout boven de kom en klop of spatel ze zo snel mogelijk door het eiermengsel. Spatel ten slotte de frambozen door het beslag, maar houd er 12 achter. Vet de muffinvorm(en) in of bekleed ze met papieren muffincupjes. Vul vervolgens elk muffincupje tot 1/3 met beslag. Doe in elk cupje een tl lemon curd. Verdeel daarna de rest van het beslag over de muffinvorm. Leg ten slotte bovenop elke muffin een framboos.

Bak de muffins in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Check ze wel vast even na 25 minuten, het is zonde als ze verbranden natuurlijk.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt