nutellarolletjes

Nutellarolletjes

Nutellarolletjes: knapperige koekjes, gevuld met nutella. Niet moeilijk om te maken, wel moeilijk om van af te blijven!

Koekjes met Nutella

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Het laatste recept van het grote kook- en bakweekend (heerlijk hoor, één weekend koken, twee weken recepten!) komt uit het onvolprezen “kleine Nutella boekje”. Dank vriendin M, dat was echt een briljant cadeau! Aangezien vriendin A in Frankrijk woont, heeft ze altijd Nutella op voorraad, dus we hebben het boek zaterdagochtend aan de ontbijttafel doorgespit op zoek naar het recept dat ons het leukst leek, en dat werd dit. Haar zoon M en ik hebben ze samen gemaakt. Deze koekjes zijn absoluut niet moeilijk om te maken, maar wel ontzettend moeilijk om van af te blijven!

nutellarolletjes

Nutellarolletjes met zout

We hebben het recept vrijwel naar de letter gevolgd, en dat was heerlijk, maar onderaan vind je nog wat andere mogelijkheden. Die heb ik nog niet geprobeerd, maar ik denk wel dat de Nutellarolletjes daarmee nog lekkerder zouden kunnen worden, dus het is zeker een poging waard.

Zo maak je 16 Nutellarolletjes:

 • Wachttijd: 45 minuten
 • Kooktijd: 30 minuten
 • 250 gr bloem
 • 150 gr koude boter, in blokjes
 • 1 ei
 • 60 gr suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 flinke snuf zout (zie ook de tips)
 • nutella
 • eventueel poedersuiker of cacao om de koekjes te garneren

Zo maak je het

 

Nutellakoekjes maken

Kneed de bloem, boter, suikers, het zout en het ei met de hand (daar krijg je plakhanden van dat vond M wat minder….) snel tot een samenhangend deeg. Zet het deeg vervolgens gedurende minimaal een half uur afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180). Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek daaruit rondjes van zes centimeter doorsnede. Leg die op een bakplaat. De restjes vouw je samen en rol je weer uit, zodat je meer koekjes kunt uitsteken, net zo lang tot je deeg op is.

Nutella in de keuken

Besmeer de koekjes over het midden met een streep nutella (zoals een pannenkoek met stroop voor het oprollen). Ik gebruikte een flinke koffielepel nutella per koekje. Vouw vervolgens de zijkanten over de nutella heen. Druk een beetje aan (niet te hard!) en plak het deeg zonodig met wat water aan elkaar.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Pas goed op: de randjes van sommige van onze koekjes waren iets te bruin, dus probeer ze bij goudbruin uit de oven te halen.

Tips voor je Nutellarolletjes:

 • In het recept staat een handje zout. Dat vonden we lastig inschatten, en het leek nog al veel, dus we hebben het bij een flinke snuf gelaten. Achteraf zou een (klein!) handje ook niet verkeerd geweest zijn, dan krijg je meer contrast met het zoet. Of bestrooi de koekjes voor ze de oven in gaan met wat zoutkristallen, voor extra smaak en crunch!
 • De koekjes waren best dik, maar wel goed gaar en heerlijk bros. Iets dunner uitrollen moet ook lekker zijn. Iets minder nutella is dan wel een goed idee, want anders proef je de koekjes niet meer.
 • Zes centimeter lijkt misschien best groot, maar anders wordt het vouwen onmogelijk. Dus je moet gewoon grote koekjes eten 😉

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

 1. Mickaël wilde deze voor zijn verjaardag, maar hij wilde ze niet zelf bakken. Dus heb ik dat maar gedaan. Twee flinke snuffen zout in het deeg gedaan deze keer, en het resultaat was erg lekker. Praktische tip van mijn moeder (maar nog niet uitgeprobeerd): maak een rol van het deeg en snijd plakjes. Ik ben begonnen met uitsteken, maar heb uiteindelijk bolletjes gemaakt, en die platgedrukt endaar een rondje uitgestoken.

Laat hier weten wat je er van vindt