Mango lassi smoothie bowl

Mango lassi smoothie bowl

Romig, kruidig, zoet en perfect als ontbijt of snack: deze mango lassi smoothie bowl is zó lekker! Je maakt hem vegan, of met koemelk, wat jij wilt.

Het recept voor deze mango lassi smoothie bowl bedacht ik tijdens mijn zwangerschap. Ik was altijd al dol op mangosmoothies en mango lassi, en omdat ik graag extra eiwitten binnen wilde krijgen, bedacht ik deze combinatie! Ik at hem vaak als snack, maar ook als ontbijt is deze smoothie bowl natuurlijk perfect geschikt.

Mango lassi smoothie bowl

Mango lassi

De smoothie bowl is romig en dik door de bevroren mango en kruidig door de specerijen. De toevoeging van kurkuma zorgt bovendien voor een prachtige lichtgele kleur. Ik weet dat er in echte Indiase mango lassi vaak geen specerijen zitten, maar in die van mijn favoriete Indiër in Luxemburg wel, dus dat doe ik ook!

Vegan smoothie bowl

Uiteraard kun je de mango lassi smoothie bowl ook heel eenvoudig vegan maken. Gebruik daarvoor je favoriete plantaardige melk, en kokosyoghurt. Dat laatste zorgt meteen voor een extra tropisch smaakje.

Wil je meer bulk in je smoothie bowl? Voeg dan een banaan toe! Daar wordt je smoothie bowl ook meteen nóg lobbiger en zoeter van.

Mango lassi smoothie bowl

Zo maak je mango smoothie bowl voor 1 persoon:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 2 el geschaafde kokos
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 100 gr (kokos)yoghurt
  • 75 gr bevroren mango, plus extra om te garneren
  • 2 el havermout
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen gember
  • optioneel: 1/2 el honing of maple syrup

Zo maak je het

Rooster de geschaafde kokos in een droge koekenpan tot hij lichtbruin kleurt.

Mango smoothie

Doe ondertussen de overige ingrediënten in een blender en mix tot een dikke, gladde smoothie. Proef, en voeg wat honing of maple syrup (vegan) als je je smoothie bowl wat zoet wilt.

Schenk de mango lassi smoothie in een kom en garneer met de geroosterde kokos, plus mango naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt