Hoe lekker ze ook zijn, hoezeer ze er ook bij horen: oliebollen én appelflappen bakken met oud en nieuw is toch vaak wel een hoop werk. Daarom maak ik het je graag makkelijk, met dit recept voor appelflappen dat net een stukje sneller en eenvoudiger is dan het origineel.
Waar ik vorig jaar de lekkerste oliebollen ooit deelde – halloooooo gefrituurde brioche met karamelsaus! – geef ik je nu dus het recept voor makkelijke appelflappen, zodat je ze dit jaar allebei op tafel kunt zetten.
Snelle en makkelijke appelflappen
Geen gepruts met wel of geen bier in je beslag, geen rijstijd: met dit recept bak je razend makkelijk een hele stapel appelflappen.
Ik maak ze het liefst met kaneelsuiker, maar je kunt je appelflappen natuurlijk ook lekker met poedersuiker serveren. Dat geldt natuurlijk ook voor de oliebollen!
Zo maak je 12-15 makkelijke appelflappen:
- Kooktijd: 30 minuten
- 2-3 stevige appels
- 100 gram bloem
- 25 gram maizena
- 1 eetlepel+2 theelepels kaneel
- 150 ml melk
- 50 gr kristalsuiker
- olie om te frituren
Zo maak je het
Snijd de appels in plakken en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng in een kom de bloem, de maizena en 1 eetlepel kaneel. Schenk de melk erbij en roer tot een glad beslag.
Makkelijk appelflappen maken
Haal de plakken appel door het beslag. Verwarm de olie tot 175 graden en frituur de plakken appels in 3-4 minuten goudbruin. Keer de appelflappen halverwege om.
Meng ondertussen de suiker met de 2 theelepels kaneel. Dip de gefrituurde appelflappen in de suiker en serveer direct.
Laat hier weten wat je er van vindt