Koolrabi
Tja, het is weer koolrabiseizoen. Dus koolrabi in de groentetas! En tja, wat doe je daar dan mee? Je kunt het raspen voor in de salade, maar ja, dat eet je niet elke dag. Van gekookte koolrabi ben ik geen fan, maar op deze manier werk je op een lekker manier een flinke koolrabi zo weg!
Door dunne plakjes rauwe koolrabi te maken, krijgt het gerecht een lekkere bite. De koolrabi zelf is wanneeer je hem rauw serveert, heerlijk fris en pittig van smaak. Al met al een heerlijk en snel voorgerecht voor het voorjaar.
Zo maak je koolrabicarpaccio voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 1 gewone of 1/2 grote koolrabi
- 2 el goede extra vierge olijfolie
- zwarte peper naar smaak
- parmezaanse kaas naar smaak
Zo maak je het
Carpaccio van koolrabi
Schaaf de koolrabi in hele dunne plakjes met behulp van een mandoline of desnoods een kaasschaaf. Schik de plakken op een bordje. Als je dat lekker vind, kun je er wat citroensap overheen druppelen, maar ik vind dat niet nodig.
Besprenkel elk bordje met een eetlepel olie en strooi er zwarte peper naar smaak overheen. Schaaf met dezelfde mandoline of kaasschaaf dunne plakjes kaas en leg die op een gezellige manier op de koolrabi. Klaar is je koolrabicarpaccio.
kaas | lactosevrij | low carb | Zwangerproof
Laat hier weten wat je er van vindt